Ελλάδα

Κλειστά τα σχολεία στον Πύργο αύριο Παρασκευή εξαιτίας της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πλημμύρες στους δρόμους αλλά και στα σχολεία του Δήμου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή (6/2/2026), τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ στον Πύργο λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στις υποδομές και το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πύργου ζητά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων και, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των Αρχών. Γι’ αυτό και πάρθηκε η απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, ώστε να μείνουν ασφαλείς οι πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που προκλήθηκε στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από τον Ερύμανθο, λόγω κατολίσθησης και υποχώρησης γέφυρας στον παραπόταμο του Ενιπέα, Κλαδέο, στην περιοχή Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας, έχει διακοπεί η υδροδότηση σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία. Συνεργεία επιχειρούν την αποκατάσταση της ζημιάς.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής σημείωσε ότι «η ακραία κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στον Δήμο Πύργου, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας. Χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά τρία σχολεία, σε μια περιοχή του Πύργου που έχει ιστορικό πλημμυρικών φαινομένων και η διαδικασία αυτή διεξήχθη απολύτως ομαλά».

Σχετικά με την κινητοποίηση του Δήμου και των υπηρεσιών του ο κ. Κανής ανέφερε ότι «υπήρξε άμεση και παρασχέθηκε η απαραίτητη υποστήριξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την κακοκαιρία».

Αναφερόμενος και στην διακοπή υδροδότησης της πόλης, λόγω της ζημιάς στον αγωγό, αλλά και του συνόλου των φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, o κ. Καννής τόνισε ότι «θα ζητήσουμε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτος ο Δήμος Πύργου».

Και προσέθεσε: «Βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση για την εξέλιξη των φαινομένων, ιδίως λόγω των πιθανοτήτων να ενταθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα και να προκαλέσουν ενδεχομένως υπερχείλιση του ποταμού Αλφειού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταμάτησε η επιχείρηση διάσωσης για τον δύτη στη Βουλιαγμένη - Σχεδιάζεται νέα για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του
Άγνωστη παραμένει ακόμα η κατάσταση του 34χρονου δύτη που αγνοείται από τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης από χθες το μεσημέρι (22/3/2026) όταν ο φίλος του με τον οποίο έκαναν την κατάδυση σε ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό σημείο
Το  το σημείο που χάθηκε ο δύτης
Διεκόπη η δίκη των Τεμπών για να αποφασίσουν τι θα γίνει με την αίθουσα – Διαμαρτυρίες συγγενών και συνηγόρων για τη χωρητικότητα
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δίκες των τελευταίων ετών, με εκατοντάδες μάρτυρες, δεκάδες δικηγόρους και βαριές κατηγορίες, σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει χρόνια
Πλήθος κόσμου στο δικαστήριο
26
Η ώρα της δικαιοσύνης για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – 36 κατηγορούμενοι απέναντι στους συγγενείς των 57 θυμάτων
Τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες απαρτίζουν την «καυτή» δικαστική έδρα - Μέχρι στιγμής 352 μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη, ενώ το παρών θα δώσουν πάνω από 250 δικηγόροι - Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας
Στιγμιότυπο από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023 6