Ελλάδα

Σύνταγμα: Απεργοί επιτέθηκαν σε οδηγό ταξί που δούλευε, τον έβρισαν και του πέταξαν καφέδες – Δείτε βίντεο

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια οδηγοί ταξί που απεργούσαν με απεργοσπάστη - Του φώναζαν και τον κυνήγησαν
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 23.03.2026, η συγκέντρωση των αυτοκινητιστών ταξί στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους.

Οι απεργοί βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, παρακολουθώντας την κίνηση στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν οδηγούς ταξί που δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η διέλευση ταξί από δρόμους γύρω από το Σύνταγμα προκάλεσε ένταση, ενώ όπως καταγράφηκε σε μία περίπτωση οι απεργοί έβριζαν και φώναζαν στον οδηγό που έσπασε την απεργία ενώ του πέταξαν καφέ με τα αίματα να ανάβουν και παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.

Η απεργία ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Δευτέρας, ημέρα κατά την οποία συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι το σαββατοκύριακο τα ταξί κινήθηκαν κανονικά, καθώς οι οδηγοί είχαν προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

Οι οδηγοί πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί, ενώ ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί αντιδρούν κατά κύριο λόγο στην υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026 για τα νέα οχήματα, με τον κλάδο να ζητά παράταση του μέτρου τουλάχιστον έως το 2035.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φοιτητικές εκλογές: Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία στα πανεπιστήμια – Τέσσερις κάλπες στον Βόλο, καθυστέρηση στην Πάτρα
Οι φοιτητές αναδεικνύουν νέους εκπροσώπους στους συλλόγους, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συμμετοχή και στους νέους συσχετισμούς των παρατάξεων
Φοιτητικές εκλογές