Ελλάδα

Ευρυτανία: Βλήμα εντοπίστηκε σε δάσος και καταστράφηκε στο Βελούχι με ελεγχόμενη έκρηξη – Δείτε βίντεο

Όπως φαίνεται ο το βλήμα παρέμενε στο σημείο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα επικίνδυνο εύρημα εντοπίστηκε σε δάσος στο Βελούχι Ευρυτανίας, που έφερε αναστάτωση αλλά και την κινητοποίηση των αρχών. Ο λόγος για ένα βλήμα που φαίνεται ότι βρισκόταν «κρυμμένο» στο σημείο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο την Κυριακή (17.05.2026)

Το βλήμα από όλμο, εξουδετερώθηκε με ασφάλεια και καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, το πρωί από περιπατητές στο όμορφο δάσος του Αγίου Χαραλάμπους στην Ευρυτανία.

Το οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό, εντοπίστηκε στην περιοχή «Κόκκαλα» και συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Ταψάκι».

Εξουδετέρωση όλμου στο Βελούχι
Εξουδετέρωση όλμου στο Βελούχι / lamiareport
Εξουδετέρωση όλμου στο Βελούχι
Εξουδετέρωση όλμου στο Βελούχι / lamiareport

Το πρωί της Δευτέρας οι έμπειροι πυροτεχνουργοί της 695 ΑΒΠ που ειδικεύονται σε εξουδετέρωση πυρομαχικών (EOD) και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), προχώρησαν στην εξουδετέρωση του βλήματος και στη συνέχεια στην ελεγχόμενη έκρηξη και καταστροφή του, στο παλιό λατομείο στο Βελούχι, αναφέρει το lamiareport.

Στην επιχείρηση εκτός από τα στελέχη της Αποθήκης Βάσεως Πυρομαχικών που βρίσκεται στο Αυλάκι Στυλίδας, πήραν μέρος αστυνομικοί του ΑΤ Καρπενησίου, διασώστες του ΕΚΑΒ Καρπενησίου και πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Φουρνάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όλγα Μπαλαούρα: Η σημασία των αυτοτελών γραφείων κλινικών μελετών στο ΕΣΥ
Η διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής γράφει στο αφιέρωμά μας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της 1ης ΥΠΕ στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος κλινικής έρευνας στην Ελλάδα
Όλγα Μπαλαούρα