Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Άφαντο το πούλμαν του Παναθηναϊκού – Όλα στον αέρα μετά το κάζο στην Κωνσταντινούπολη και το καψόνι Γιαννακόπουλου

Άφαντο το πούλμαν του Παναθηναϊκού – Όλα στον αέρα μετά το κάζο στην Κωνσταντινούπολη και το καψόνι Γιαννακόπουλου

– Περίπου στις 07:00 έφτασε στην Αθήνα το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού από την Κωνσταντινούπολη
– Άπαντες πήγαν στα σπίτια τους για ξεκούραση
– Εντός της ημέρας ραντεβού Γιαννακόπουλου – Πασκουάλ
– Φώτσης, Τζέιμς, Γκάμπριελ και Σίνγκλετον έφτασαν αεροπορικώς και απειλούνται με διακοπή συμβολαίου
– Φήμες για παραίτηση Πασκουάλ μετά το καψόνι της διοίκησης για τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς

Εδώ το πούλμαν, εκεί το πούλμαν, που είναι το πούλμαν; Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει με σιγουριά. Το… καραούλι του newsit.gr τα ξημερώματα στο ΟΑΚΑ δεν απέδωσε, το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού (εκτός των Φώτση, Σίνγκλετον, Τζέιμς και Γκάμπριελ που επαναστάτησαν και γύρισαν με αεροπλάνο) δεν είχε τελικό προορισμό το ΟΑΚΑ.

Κανείς δεν γνωρίζει, για την ώρα τουλάχιστον, ποιος ήταν ο τελικός προορισμός. Κρατείται… επτασφράγιστο μυστικό, αφού ενδεχομένως η διοίκηση να ήθελε να αποφύγει “συναντήσεις” με οπαδούς. Η τελευταία πληροφόρηση αναφέρει ότι εκτός από την Ξάνθη, το πούλμαν έκανε και δεύτερη στάση και περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα πέρασε από τη Λαμία και περίπου στις 07:00 έφτασε στην Αθήνα. Οι επιβαίνοντες πήγαν στα σπίτια τους για να ξεκουραστούν μετά την απίστευτη ταλαιπωρία και εντός της ημέρας αναμένεται ραντεβού ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Τσάβι Πασκουάλ για το μέλλον τόσο του Ισπανού προπονητή όσο και των παικτών, κυρίως των τεσσάρων “ανταρτών”.

Η Οδύσσεια των “πρασίνων” ξεκίνησε χθες (26.04.2017) το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη. Το βράδυ, περίπου τα μεσάνυχτα, η αποστολή βρισκόταν στην Ξάνθη. Εκεί, στην ταβέρνα «Το Κτήμα» στο 4ο χλμ. Ξάνθης – Λάγους, το πούλμαν σταμάτησε για φαγητό και οι παίκτες δεν είχαν πρόβλημα να βγουν φωτογραφίες με Ξανθιώτες οπαδούς της ομάδας.

Και αφού έφαγαν, μπήκαν ξανά στο πούλμαν για την επιστροφή στην Αθήνα. Ακόμη παραμένει άγνωστη η ώρα και ο ακριβής τόπος όπου κατέληξαν. Από τις 03:30 το newsit.gr βρισκόταν στο ΟΑΚΑ περιμένοντας το πούλμαν του Παναθηναϊκού. Αλλά εκεί, τουλάχιστον, δεν έφτασε ποτέ.

Η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό παραμένει εξαιρετικά θολή. Ο αποκλεισμός από το Final 4 της Ευρωλίγκας και κυρίως ο τρόπος που αυτός ήρθε προκάλεσε τριγμούς μεγατόνων. Δεν ήταν μόνο το αρνητικό ρεκόρ ομάδα που μπαίνει στα play off της διοργάνωσης με πλεονέκτημα έδρας να αποκλείεται και μάλιστα με “σκούπισμα” (σ.σ. 3-0 με διπλό “σπάσιμο” έδρας). Ήταν, για τον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, τόσο ο τρόπος όσο και ο αντίπαλος.

Γιατί ο Ζέλικο Ομπράντοβις φαίνεται πως είναι ακόμη ένας παράγοντας που κρίνει τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής με τον οποίο ο Παναθηναϊκός έζησε μεγάλες στιγμές, πήρε πρωταθλήματα και Ευρωλίγκες, δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας. Και το γεγονός πως η ομάδα του Ομπράντοβις ήταν εκείνη που ανάγκασε τον Παναθηναϊκό σε μια από τις πιο σκληρές (αν όχι ντροπιαστικές) στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας του, δεν “καταπίνεται” εύκολα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που με μια πρωτοφανή απόφαση, ακύρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια και αποφάσισε να γυρίσει η αποστολή με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη. Μια απόφαση που χλευάστηκε και έκανε διεθνώς ρεζίλι μια ομάδα που έχει στη φανέλα της έξι αστέρια για την κατάκτηση ισάριθμων πρωταθλημάτων Ευρώπης.

Πέρα όμως από τη χλεύη, η απόφαση προκάλεσε και ανταρσία. “Επαναστάτες” οι Αντώνης Φώτσης (ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας και υπαρχηγός της), Μάικ Τζέιμς, Κένι Γκάμπριελ και Κρις Σίνγκλετον. Ο τελευταίος, επέστρεψε πρώτος απ’ όλους. Οι άλλοι τρεις, γύρισαν λίγες ώρες μετά, περίπου στις 21:00 το βράδυ. Όλοι, αεροπορικώς. Έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς διάθεση για δηλώσεις και έφυγαν συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή τους στο αεροδρόμιο 

Έχω πάρει τρεις Ευρωλίγκες και θα με γυρίσετε με πούλμαν; Αυτό αποκλείεται!“, φέρεται να απάντησε ο Αντώνης Φώτσης στον αρχηγό αποστολής του Παναθηναϊκού, Μάνο Παπαδόπουλο όταν τον ενημέρωσε για την απόφαση της διοίκησης να γυρίσει η ομάδα με πούλμαν στην Αθήνα. Κανείς δεν κατάφερε να τον μεταπείσει.

Όλα και όλοι στον αέρα

Και τώρα; Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει ήδη διαρρεύσει πως εξετάζει το ενδεχόμενο της διακοπής συμβολαίου στους τέσσερις “αντάρτες”. Αλλά ο Κρις Σίγκλετον, που δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για όσα έχουν γίνει, λέγεται πως δεν θα περιμένει καν την απόφαση της διοίκησης και ήδη έχει ζητήσει να φύγει, με την Μπαρτσελόνα να τον… γλυκοκοιτάζει από τώρα.

Ίσως να μην είναι ο μόνος. Ο Τσάβι Πασκουάλ, ο προπονητής που ήρθε στον Παναθηναϊκό μεσούσης της περιόδου και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, φέρεται να έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης μετά το καψόνι. Δέχτηκε να μπει στο πούλμαν για να στηρίξει τους παίκτες που δεν αρνήθηκαν να “υπακούσουν” στις εντολές της διοίκησης, αλλά και το δικό του μέλλον είναι στον αέρα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε