Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Euro 2020, Ιταλία – Ελβετία 3-0: Έστειλαν μηνύματα οι φοβεροί Ιταλοί

Euro 2020, Ιταλία – Ελβετία 3-0: Έστειλαν μηνύματα οι φοβεροί Ιταλοί

Το “δύο στα δύο” έκανε η Ιταλία στον πρώτο όμιλο του Euro 2020. Η ομάδα του Μαντσίνι έκανε επίδειξη δύναμης και κόντρα στην Ελβετία, επικράτησε με 3-0 κι εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση, ενώ έκανε κι αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Ιταλία πραγματοποίησε ακόμα μία πειστική εμφάνιση, αποδεικνύοντας ότι δίκαια θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από την πλευρά τους, οι Ελβετοί έμειναν στον ένα βαθμό και θα δώσουν τελικό πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Τουρκία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Λοκατέλι, με τον Ιταλό άσο να πετυχαίνει τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του στο 26′ και στο 52′.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ιμόμπιλε στο 89′, με την Ιταλία να επικρατεί και στο δεύτερο παιχνίδι στη διοργάνωση με 3-0.

Να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή Ιταλία είχε πετύχει κι άλλο με τον Κιελίνι, το οποίο ακυρώθηκε με το σκορ στο 0-0, ενώ έχασε στη συνέχεια με τραυματισμό τον πολύπειρο αμυντικό της Γιουβέντους.

Οι Ελβετοί είχαν την ευκαιρία, διπλή μάλιστα, για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όταν στο 64΄ ο Γκαβράνοβιτς πλάσαρε από την περιοχή, ο Ντοναρούμα απέκρουσε και στη νέα σέντρα-σουτ του επιθετικού ο Ιταλός πορτιέρε έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το «μηδέν»,

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24΄ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87΄ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86΄ Πεσίνα), Μπεράρντι (70΄ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69΄ Κιέζα).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ (58΄ Ζούμπερ), Ακάντζι, Φρόιλερ (84΄ Σόου), Τσάκα, Εμπαμπού (58΄ Βίντμερ), Ροντρίγκες, Σακίρι (76΄ Βάργκας)), Σεφέροβιτς (46΄ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις