Σάββατο, 18 Μαΐ
21oC Αθήνα

Έβγαλε…ψυχή ο Παναθηναϊκός – Πάει για την ισοφάριση με ΤΣΣΚΑ

ΦΩΤΟ newsports
ΦΩΤΟ newsports

“Ζωντανός” στη διεκδίκηση μίας θέσης στο Final 4 του Μιλάνου έμεινε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε στο ΟΑΚΑ της ΤΣΣΚΑ με 65-59 και μείωσε σε 2-1 νίκες τη μεταξύ τους σειρά στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Οι “πράσινοι” χρειάζονται ακόμη μία νίκη στο ΟΑΚΑ, την προσεχή Τετάρτη, ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους σε πέμπτο και αποφασιστικό ματς στη ρωσική πρωτεύουσα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης

Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα με 3/5 τρίποντα, στέλνοντας από πολύ νωρίς τη διαφορά στο +11. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι “πράσινοι” πέτυχαν 20 πόντους, τους περισσότερους που έχουν πετύχει ως τώρα σε δεκάλεπτο. Εξαίρεση το 4ο δεκάλεπτο του πρώτου προημιτελικού (23π.)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η ΤΣΣΚΑ βελτιώθηκε στην άμυνα της, ενώ “ψαλίδισε” την διαφορά, φτάνοντας την στους 4 π., 4,33′ πριν το ημίχρονο, όντας εύστοχη από το τρίποντο και κάτω από το καλάθι (Φριτζόν και Πάργκο “τράβηξαν” την ομάδα τους στο σκοράρισμα). Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι στα… σημεία σε αυτή την περίοδο, αλλά το “τριφύλλι” πήγε με το +6 στα αποδυτήρια (41-35), με το δύσκολο καλάθι του Ράιτ.

Οι δυο ομάδες ήταν πολύ νευρικές στην τρίτη περίοδο, κάτι που φάνηκε και στον πίνακα του σκορ (μόλις ένα δίποντο στο πρώτο τετράλεπτο). Η ΤΣΣΚΑ όμως έκανε ένα σερί 5 πόντων,μειώνοντας σε 43-40. Ούκιτς και Φώτση έδωσαν μικρή “ανάσα” με τα τρίποντα τους, αλλά ο Μπίτσοφ ήταν εκεί για να μην επιτρέψει στους “πράσινους” να ξεφύγουν. Η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε την περίοδο 4 π. πίσω από το “τριφύλλι” (51-47).

Οι κακές επιθετικές επιλογές από του Παναθηναϊκού έφεραν τους Ρωσους στον ένα πόντο πίσω τους, έξι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, κυρίως με τα καλάθια του Γουίμς. Το εύστοχο δίποντο του Κρστιτς στο 3,15′ έβαλε την ΤΣΣΚΑ μπροστά στο σκορ, ενώ δύο εύστοχες βολές του Λάσμε και μία από τον Φώτση έβαλαν ξανά τον Παναθηναϊκό μπροστά (61-59). Τόσο το “τριφύλλι” όσο και η “Αρκούδα” συνέχισαν τα λάθη στις προσπάθειες τους (έχασε σημαντικές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός να “καθαρίσει” το ματς). Το δίποντο του Λάσμε όμως έγειρε… τη ζυγαριά υπέρ της Ελληνικής ομάδας και ο Διαμαντίδης με δυο βολές διαμόρφωσε το τελικό 65-59

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-35, 51-47, 65-59

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 2, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 9 (7 ριμπάουντ), Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 13 (4 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9 (5 ασίστ), Γκιστ 2, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 6 (1), Ράιτ 10 (8 ριμπάουντ). 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοβ 7 (1), Φριτζόν 10 (2), Τζάκσον, Πάργκο 6, Κρστιτς 6, Ουίμς 14 (1), Βοροντσέβιτς 7 (6 ριμπάουντ), Κάουν 4, Χριάπα 1, Χάινς 4.

“https://www.newsit.gr/category/athlitika”>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε