Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λύθηκε το μυστήριο! Οι πρώτες εικόνες από την επιστροφή του Παναθηναϊκού – Δυσαρέσκεια με Πασκουάλ που δεν απαγόρεψε το καψόνι

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

-Το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” ήταν ο τελευταίος σταθμός στο πούλμαν της ντροπής που μετέφερε τους παίκτες του Παναθηναϊκού από την Πόλη στην Αθήνα
-Οι αθλητές του “τριφυλλιού” ήταν στο δρόμο συνολικά 17 ώρες (μαζί με τις στάσεις)
-Υπάρχει δυσαρέσκεια από πολλούς προς τον Πασκουάλ που δεν βγήκε μπροστά να απαγορέψει στην ομάδα να ανέβει στο πούλμαν
-Το απόγευμα αναμένεται η συνάντησή του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Λύθηκε το μυστήριο με το πούλμαν του Παναθηναϊκού… Η τελευταία στάση του άσπρου Mercedes ήταν στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, όπου είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους οι παίκτες του “τριφυλλιού”. Κατά τις 7 το πρωί μπήκε τέλος στην “Οδύσσειά” τους. Τότε έφτασε το πούλμαν στο αεροδρόμιο.

Μια ταλαιπωρία που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αν είχε δείξει μεγαλύτερο σθένος ο Τσάβι Πασκουάλ. Δεν ήταν λάθος που μπήκε στο πούλμαν με τους παίκτες της ομάδας, καθώς δεν μπορούσε να τους κρεμάσει. Ομως, ήταν λάθος του που δεν βγήκε μπροστά όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για την τιμωρία – καψόνι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γεγονός που δείχνει ότι ζυγίζει αρκετά και το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα.

Ο Καταλανός έπρεπε να ζητήσει να μην επιβιβαστεί κανείς παίκτης στο πούλμαν, να μην αποδεχθεί μια τέτοια χείριστη συμπεριφορά που έπληξε το κύρος της ομάδας και του ίδιου του εαυτού.

Το συμβόλαιο του Ισπανού είναι τριετές και τα χρήματα του εξαιρετικά, καθώς είναι συνολικά περίπου 2.500.000 ευρώ. Ισως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που δίστασε να βγει μπροστά και να απαγορέψει το απαξιωτικό καψόνι.

Οι Σίνγκλετον, Φώτσης, Τζέιμς, Γκάμπριελ δεν είναι οι μοναδικοί παίκτες που δεν ήθελαν να ανέβουν στο πούλμαν γι’ αυτό και οι υπόλοιποι ήλπιζαν να βγει μπροστά ο Πασκουάλ και να “καθαρίσει” το θέμα… 

O Τσάβι Πασκουάλ είναι αυτός που έχει το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός προπονητής αν και ήταν ενοχλημένος με το ύφος της τιμωρίας που επιβλήθηκε στην ομάδα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Καταλανός είναι τόσο δυσαρεστημένος που βρίσκεται στα πρόθυρα της παραίτησης και αυτή θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θελήσει να τιμωρήσει με διακοπή συμβολαίου τους “αντάρτες” Σίνγκλετον, Φώτση, Γκάμπριελ και Τζέιμς. Η στάση του πολύτιμου Σίνγκλετον αποτελεί ερωτηματικό προς το παρόν, καθώς δεν αποκλείεται να επανεξετάσει ο παίκτης πιο νηφάλιος -μετά τα νεύρα που του προκάλεσε η τιμωρία- το ενδεχόμενο να φύγει.

Oι λόγοι που εξόργισαν τον Γιαννακόπουλο

Από την άλλη διαρρέεται από την ΚΑΕ ότι η απόφαση αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν σχετίζεται με τον αποκλεισμό της ομάδας, αλλά με τη συμπεριφορά των παικτών, καθώς μέσα στη σεζόν έφθαναν πληροφορίες στο σύλλογο για την εξωγηπεδική ζωή τους. Αυτά αναφέρει και η εφημερίδα “Πράσινη” που εκφράζει τη θέση του αφεντικού του Παναθηναϊκού. Γίνεται λόγος για ξενύχτια και θαμώνες σε νυχτερινά μαγαζιά, αλλά και στο καζίνο. Για περιπτώσεις που έφθαναν έως και τη μέθη, ενώ υπήρξε και περιστατικό με παίκτη που τον πήρε ο ύπνος και καθυστέρησε να πάει στην προπόνηση μετά τα παιχνίδια με τη Φενέρ. Ισως αυτό να είναι ένα ακόμη λάθος όμως… Αντι να συμμαζευτεί όσο περισσότερο γίνεται η ομάδα αυτή την κρίσιμη ώρα, βγαίνουν στη… σέντρα οι παίκτες για να “εξηγηθεί” η ακρότητα του καψονιού.

Το πρωτοσέλιδο της

Η ερώτηση λοιπόν είναι εύλογη. Γιατί δεν μπήκε φρένο στα περιστατικά αυτά όσο ήταν νωρίς με την εφαρμογή των εσωτερικών κανονισμών που θα έβαζαν σε τάξη την ομάδα; Τους έγιναν συστάσεις, ενώ η απομάκρυνση του Τζεντίλε για τον ίδιο λόγο λειτούργησε παραδειγματικά για λίγες εβδομάδες, όπως αναφέρεται…

Το πλήγμα στο κύρος

Αυτά τα περιστατικά βέβαια δεν δικαιολογούν την ακραία απόφαση για ένα… στρατιωτικό καψόνι. Απόφαση που απαξιώνει και υποτιμά τον ίδιο τον Παναθηναϊκό και το κύρος μιας ομάδας που έχει φθάσει έξι φορές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης. Το πόσο βλαβερή ήταν για το “τριφύλλι” η εν λόγω απόφαση φάνηκε από τον αντίκτυπο που είχε στα διεθνή ΜΜΕ και τα social media που μίλησαν για νέα εποχή στον Παναθηναϊκό, τον οποίο στο εξής δεν θα εμπιστεύονται μεγάλα ονόματα παικτών και προπονητών.

Ως εναλλακτική τιμωρία και συμμαζέματος της ομάδας υπάρχει ο εγκλεισμός σε ξενοδοχείο που εφάρμοσε ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ με επιτυχία, μάλιστα. Το πρόστιμο εννοείται και κάθε σχετικός εσωτερικός κανονισμός που κινείται σε αθλητικά πρότυπα, ώστε να μπορέσουν να τον σεβαστούν και οι αθλητές.

Πλέον, και μετά την… έμμεση απειλή παραίτησης από τον Πασκουάλ, άρχισαν στην ΚΑΕ να σκέπτονται και το ενδεχόμενο τιμωρίας με πρόστιμο και όχι τη διακοπή συμβολαίου στην ομάδα. Από αυτή την μάχη, αν θέλει ο Παναθηναϊκός να έχει μέλλον, ισχυρός πρέπει να βγει ο εγωισμός του Καταλανού, ώστε αυτός να είναι ο μοναδικός που μπορεί να επιβληθεί στην ομάδα… Διαφορετικά και δύσκολα θα βρει καλό προπονητή με το κουρελιασμένο κύρος του το “τριφύλλι” και θα υπάρξει πλήρης απαξίωση προς την ομάδα από κάθε αθλητή.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε