Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι Άγγλοι… πανηγυρίζουν για τη κλήρωση με Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Ολυμπιακός θεωρείται εύκολος αντίπαλος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους “16” του Champions League – Τι αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα των “κόκκινων διαβόλων” για το προφίλ των “ερυθρόλευκων” και το ποιους παίκτες θεωρούν επικίνδυνους

Πέρα από το το “Sportsdirectnews”, που αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός είναι επιθετική απειλή για την Γιουνάιτεντ, ο βρετανικός Τύπος τονίζει πως ο προπονητής της Μάντσεστερ, Ντέιβιντ Μόγιες θα πρέπει να είναι χαρούμενος για αυτό που έφερε η κληρωτίδα

Κάποιες αναφορές βρετανικών Μέσων:

Daily Star: «Πρέπει να είναι χαρούμενος με την κλήρωση ο Μόγιες»

Sportsdirectnews: «O προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγιες πήρε αναμφίβολα την καλύτερη δυνατή κλήρωση για την ομάδα του για τους 16 του Champions League την Δευτέρα. Οι Έλληνες πρωταθλητές όμως είναι μια επιθετική απειλή για την Γιουνάιτεντ που δεν θα κάνει καλά αν δεν τους πάρει σοβαρά»

Daily Mail: «Καλή κλήρωση για τον Ντέιβιντ Μόγιες, θα νιώσουν ότι κληρώθηκαν με μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Καλή ευκαιρία για πρόκριση»

Μanchestereveningnews: «Ο Ολυμπιακός είναι οχτώ βαθμούς μπροστά στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τις πρώτες 15 αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί. Έχουν σκοράρει εκπληκτικά πάνω από 45 γκολ αυτή την περίοδο ενώ δέχτηκαν – περιμένετε να ακούσετε- μόνο τέσσερα. Το 41ο πρωτάθλημα φαίνεται να είναι στον δρόμο για τον Πειραιά ήδη, που θα είναι το τρίτο σερί. Η πρόκληση τώρα είναι να περάσουν τους 16 του Champions League για πρώτη φορά, αφού έφτασαν στους προημιτελικούς το 1998-99. Οι παίκτες του Μίτσελ θα έχουν την αυτοπεποίθηση να το κάνουν έχοντας δώσει ένα αριθμό ικανοποιητικών εμφανίσεων στο στάδιο των ομίλων»

Διαβάστε το προφίλ του Ολυμπιακού από το site της Γιουνάιτεντ:

– Πώς προκρίθηκε από τον τρίτο όμιλο

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο του. Παρά τις δυο ήττες από την πρώτη Παρί Σεν Ζερμέν, οι Έλληνες ήταν αήττητοι απέναντι στους άλλους δυο αντιπάλους τους, την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ. Δυο νίκες απέναντι στους Βέλγους ήταν η βάση για την δεύτερη θέση και με μια ισοπαλία και μια νίκη απέναντι στην Μπενφίκα επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να τερματίσει μπροστά από τους Πορτογάλους. Τελείωσαν στον όμιλο με 10 βαθμούς, όσους και η Μπενφίκα αλλά στο μεταξύ τους αποτελέσματα κέρδισαν την πρόκριση.

– Για το ποιο ήταν το καλύτερο τους αποτέλεσμα;

Παρά το ότι η νίκη με 3-0 από την Άντερλεχτ έδειξε την υγιή επίθεση του Ολυμπιακού στο τρίτο όμιλο, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα ήταν τελικά η νίκη με 1-0 επί της Μπενφίκα. Σε έναν δύσκολο αγώνα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο έκανε μια εμφάνιση με αποκρούσεις του Ηρακλή και ανέκοψε τις επιθέσεις της Μπενφίκα με τον Κώστα Μήτρογλου να έχει δώσει το προβάδισμα νωρίς. Τίποτα λιγότερο από μια λεπτή νίκη και θα μπορούσαν να είχαν χάσει την θέση τους στους 16

– Ποιον πρέπει να κοιτάμε;

Οι επιθετικοί του Ολυμπιακού ο Κώστας Μήτρογλου και ο Χαβιέρ Σαβιόλα έχουν πέντε γκολ μαζί (τρία και δυο) στο στάδιο των ομίλων και ο δεύτερος ήταν πολύ χαρούμενος με την πρόοδο της ομάδας.

– Ποιος είναι το «αφεντικό»;

Ο πρώην παίκτης, ο Μίτσελ είναι ο υπεύθυνος για την τρέχουσα διαχείριση. Είναι υπεύθυνος από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Ισπανός οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012/13. Για τα νοκ άουτ ο Μίτσελ δήλωσε: «Θέλουμε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Οι παίκτες μου χρωστούν με ότι πέρασα αλλά είναι πολύ ευχαριστημένος όμως»

-Η προϊστορία:

Η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό τέσσερις φορές το 2001/02 και το 2002/03. Στην πρώτη συνάντηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το γκολ του Μπέκαμ και του Κόουλ πήρε την νίκη με 2-0. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν την νίκη με 3-0 στο «Old Trafford» πριν πάνε στα καλύτερα, την επόμενη χρονιά με το πελώριο 4-0 επί του Ολυμπιακό. Μετά από αυτή την επιβλητική νίκη μια επανεμφάνιση των Ελλήνων απείλησε το 100% του ρεκόρ νικών στο σπίτι της αλλά ευτυχώς οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν την νίκη με 3-2.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ ψηφίζουν… δαγκωτό Ολυμπιακό!

Το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ

Μίτσελ: Μια μέρα να γίνουμε σαν την Γιουνάιτεντ

Σούπερ ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ – Μπάγερν

Ο Βάις “σκότωσε” τον Άρη! Ισοφάρισε ρεκόρ 40ετίας ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε