Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Το πιο μεγάλο βήμα για την Εθνική απέναντι στο Ισραήλ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζουν το Ισραήλ(21:45), σε ένα παιχνίδι με “φόντο” την μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου. Παίζει ο Καφές.

“Θα προσπαθήσουμε να “χτίσουμε” πάνω στην πρώτη νίκη”, ήταν το σύνθημα που έδωσε ο Πορτογάλος τεχνικός, ενόψει της αναμέτρησης του “Γ.Καραϊσκάκης”, για τα προκριματικά του Euro 2012. Στην άκρη του μυαλού όλων είναι πάντως και η παράδοση που θέλει το εθνικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μετρά 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες, στα 15 παιχνίδια που έχουν “διασταυρώσει τα ξίφη” τους.

Νικοπολίδης: “Δεν υπάρχει θηλιά στο λαιμό μας-Μπορούμε και καλύτερα”

Το Ισραήλ είναι μια ομάδα που ακολουθεί το ίδιο “μοντέλο” με τη Λετονία, ωστόσο από τον Σάντος χαρακτηρίζεται πιο δυνατός αντίπαλος και αυτό λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των παικτών και της καλύτερης ποιότητας τους.

Στην Εθνική αρνούνται να κάνουν υπολογισμούς και να μιλήσουν για “κλείδωμα” της 2ης θέσης του ομίλου, σε περίπτωση νίκης επί του Ισραήλ. “Κοιτάμε κάθε παιχνίδι που θα μας δώσει τρείς βαθμούς και προχωραμε”, τόνισε ο Σάντος.

Οι αλλαγές αναμένονται πολλές και λόγω προβλημάτων που προέκυψαν, αλλά και λόγω “ανανέωσης”. Στο βασικό σχήμα επιστρεφει ο Παντελής Καφές, ο οποίος απόψε θα συμπληρώσει 32 εμφανίσεις με το εθνόσημο.

Έξω ο “Λύμπε” – Μεσα Καφές και… φαντασία

Στο αντίπαλο “στρατόπεδο” η πίεση είναι μεγάλη και αυτό έγινε σαφές στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Λουί Φερνάντες. “Δεν είμαι κλόουν. Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω, ότι υπάρχει πίεση. Είμαι επαγγελματίας. Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι, κοιτάζω το επόμενο”, δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός του Ισραήλ, ο οποίος δέχθηκε “επίθεση” από τους ισραηλινούς δημοσιογράφους.

Στο Ισραήλ δεν είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της ομάδας, από τότε που ανέλαβε ο Γάλλος, ο οποίος έχει δεχθεί αιχμηρή κριτική, ενώ κατά διαστήματα διαβάζει στις εφημερίδες τίτλους που τον…καλούν να αποχωρήσει από τον πάγκο.

Πιθανές εντεκάδες:

Ελλάδα: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Σαμαράς, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Καφες, Νίνης, Σαλπιγγίδης.

Ισραήλ: Αουάτ, Μποντάρβ, Τ. Κοέν, Κέιναν, Μπεν Νταγιάν, Ραφαέλοβ, Α.Κοέν, Νάτχο, Βερμούτ, Μπάρντα, Σέχτερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε