Η διαφορά των δύο οδηγών της Mercedes, μετά την πρώτη τους προσπάθεια στην τελευταία φάση των κατατακτήριων, την Q3, ήταν 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου!
Ο Hamilton βελτίωσε το χρόνο του στη δεύτερή του προσπάθεια, περνώντας για λίγο τον Rosberg. Όμως ο Γερμανός, που ήταν πίσω του στην πίστα, έκανε ακόμα καλύτερο χρόνο για να πάρει τη 10η pole του μέσα στη φετινή χρονιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με την επίδοσή του αυτή ο Rosberg κατακτά το Τρόπαιο Pole Position της F1 που θεσπίστηκε για πρώτη φορά φέτος.
Οι Williams έδειξαν ικανές να απειλήσουν τις Mercedes, όμως αφού σημείωσαν τον 3ο και τον 4ο καλύτερο χρόνο στις πρώτες του προσπάθειες, οι Felipe Massa και Valtteri Bottas δεν βελτίωσαν στη συνέχεια τις επιδόσεις τους – ο πρώτος λόγω ενός μικρού λάθους κι ο δεύτερος λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στο γκαράζ που τον καθυστέρησε και τον έριξε μέσα στην κίνηση.
Ο Jenson Button κατάφερε να στήσει σωστά τη McLaren μετά τα προβλήματά του την Παρασκευή, παίρνοντας την 5η θέση από τον Sebastian Vettel (Red Bull) για μόλις 0,008”!
O Kevin Magnussen με τη δεύτερη McLaren ήταν 7ος, μόλις μπροστά από τον Fernando Alonso (Ferrari) που έκανε μία μόνο προσπάθεια στην Q3.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O Daniel Ricciardo (Red Bull) έκανε μια πολύ μέτρια επίδοση με τα δικά του μέτρα και θα ξεκινήσει 9ος, μπροστά από τον Kimi Raikkonen (Ferrari).
O Esteban Gutierrez (Sauber) ήταν μέσα στη δεκάδα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της Q2, όπου έκανε τον μοναδικό του γρήγορο γύρο ο Ricciardo.
Ο Daniil Kvyat (Toro Rosso) ήταν 14ος στην Q1 και δεν έτρεξε καθόλου στην Q2, διότι χρωστάει μια ποινήαπό το Austin, όπου χρησιμοποίησε τον δέκατο κινητήρα του μέσα στη χρονιά αλλά δεν είχε τόσο καλή θέση στις κατατακτήριες ώστε να απορροφήσει την πλήρη ποινή των 10 θέσεων στο grid.
Από αυτούς που αποκλείστηκαν στην Q1, o Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) πλήρωσε τον χαμένο χρόνο εξέλιξης της Παρασκευής, όπου είχε παραχωρήσει το μονοθέσιό του στον Max Verstappen το πρωί και το απόγευμα είχε πρόβλημα με το ERS.
Αντίστοιχα ήταν τα αίτια και για τον Sergio Perez (Force India), που δεν έτρεξε καθόλου την Παρασκευή αφού τράκαρε το μονοθέσιό του ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας, Daniel Juncadella.
Ο Μεξικανός έτσι κι αλλιώς θα ξεκινήσει τελευταίος αφού θα εκτίσει ποινή 7 θέσεων λόγω του ότι έβγαλε εκτός αγώνα τον Sutil στον πρώτο γύρο του GP των ΗΠΑ
Τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών του βραζιλιάνικου Grand Prix έχουν ως εξής:
Θέση |
Οδηγός |
Ομάδα |
Χρόνος |
Διαφορά |
1 |
Nico Rosberg |
Mercedes |
1m10.023s |
– |
2 |
Lewis Hamilton |
Mercedes |
1m10.056s |
0.033s |
3 |
Felipe Massa |
Williams/Mercedes |
1m10.247s |
0.224s |
4 |
Valtteri Bottas |
Williams/Mercedes |
1m10.305s |
0.282s |
5 |
Jenson Button |
McLaren/Mercedes |
1m10.930s |
0.907s |
6 |
Sebastian Vettel |
Red Bull/Renault |
1m10.938s |
0.915s |
7 |
Kevin Magnussen |
McLaren/Mercedes |
1m10.969s |
0.946s |
8 |
Fernando Alonso |
Ferrari |
1m10.977s |
0.954s |
9 |
Daniel Ricciardo |
Red Bull/Renault |
1m11.075s |
1.052s |
10 |
Kimi Raikkonen |
Ferrari |
1m11.099s |
1.076s |
11 |
Esteban Gutierrez |
Sauber/Ferrari |
1m11.591s |
– |
12 |
Nico Hulkenberg |
Force India/Mercedes |
1m11.976s |
– |
13 |
Adrian Sutil |
Sauber/Ferrari |
1m12.099s |
– |
14 |
Romain Grosjean |
Lotus/Renault |
1m12.037s |
– |
15 |
Jean-Eric Vergne |
Toro Rosso/Renault |
1m12.040s |
– |
16 |
Pastor Maldonado |
Lotus/Renault |
1m12.233s |
– |
17 |
Daniil Kvyat |
Toro Rosso/Renault |
– |
– |
18 |
Sergio Perez |
Force India/Mercedes |
1m12.076s |
– |