Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γιώργος Γιακουμάκης: Στην Σκωτία γράφουν για «θανατηφόρο επιθετικό» – Σύγκριση με Χένρικ Λάρσον

Γιώργος Γιακουμάκης: Στην Σκωτία γράφουν για «θανατηφόρο επιθετικό» –  Σύγκριση με Χένρικ Λάρσον
Reuters

Τα ΜΜΕ στην Σκωτία… υποκλίνονται στον Γιώργο Γιακουμάκη, μετά και τις τελευταίες του “παραγωγικές| εμφανίσεις στην Σέλτικ.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σημείωσε χατ-τρικ στην προχθεσινή νίκη (4-0) της Σέλτικ επί της Ρος Κάουντι, δίνοντας μάλιστα την ασίστ στο τέταρτο γκολ των «καθολικών», και…αναγκάζοντας τα ΜΜΕ στη Σκωτία να τον αποθεώσουν.

Μεταξύ τους και η Daily Mail, όπου ο πρώην επιθετικός μέσος της Σέλτικ, Κρις Κόμονς, στη μόνιμη στήλη που διατηρεί, ανέφερε τον Γιακουμάκη ως τον «πιο θανατηφόρο επιθετικό στη χώρα».

«Είναι ένας θανατηφόρος επιθετικός με ένα άγγιγμα και, σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα, οι οπαδοί της Σέλτικ κάνουν ήδη συγκρίσεις με τον Χένρικ Λάρσον. Ο Γιακουμάκης προφανώς δεν είναι ντροπαλός. Δεν παίρνεις τη φανέλα με το Νο 7 σε έναν σύλλογο όπως η Σέλτικ χωρίς το βάρος των προσδοκιών που συνοδεύει. Είναι η εμβληματική φανέλα που φορούσαν οιΛάρσον, Κένι Νταλγκλίς και Τζίνκι Τζόνστον. Ο Γιακουμάκης δεν είναι στην ίδια κατηγορία σε αυτούς τους τρεις θρύλους. Αλλά είναι ένα αγόρι με αυτοπεποίθηση που κάνει τη δουλειά για τη Σέλτικ αυτή τη στιγμή. Εάν μπορεί να προσφέρει τη δύναμη πυρός για να κερδίσει έναν τίτλο πρωταθλήματος, οι οπαδοί θα τον λατρέψουν.

Έπαιξα με μερικούς πραγματικά προικισμένους, παίκτες στην ολοκλήρωση των φάσεων, όπως ο Γκάρι Χούπερ και ο Λέιγκ Γκρίφιθς. Ο Γιακουμάκης είναι τόσο καλός όσο κανένας από τους δύο αυτούς μπροστά στο τέρμα. Αλλά είναι διαφορετικός παίκτης. Είναι φτιαγμένος σαν απόλυτο τανκ και ξεκάθαρα του αρέσει να κολλάει στους αμυντικούς», έγραψε ο 38χρονος Βρετανός.

«Ο Γιακουμάκης δήλωσε με σιγουριά πριν από μερικές εβδομάδες ότι η Σέλτικ θα πάρει τον τίτλο και ότι έχει την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Αν πρόκειται να κάνει τολμηρές δηλώσεις όπως αυτή, τότε πρέπει να το υποστηρίζει στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα το κάνει αυτό τώρα. Με δώδεκα γκολ σε 22 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ, ο Γιακουμάκης δείχνει τη φόρμα που λίγοι θα περίμεναν πέρυσι.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις