Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο έγραψε ιστορία, ολοκληρώνοντας το μαραθώνιο της Βαρκελώνη με 76% εγκεφαλική παράλυση

Ο Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο έγραψε ιστορία, ολοκληρώνοντας το μαραθώνιο της Βαρκελώνη με 76% εγκεφαλική παράλυση
ΦΩΤΟ twitter

Ο Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο είναι ένα φοβερό παράδειγμα ζωής, καθώς με 76% εγκεφαλική παράλυση, κατάφερε να ολοκληρώσει τον μαραθώνιο στη Βαρκελώνη.

Παρά την αναπηρία του, ο Καμπίγιο έτρεξε 42.19 χιλιόμετρα σε 5 ώρες, 50 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, καταλαμβάνοντας την 10.754η θέση στον μαραθώνιο που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Με τη βοήθεια και την επίβλεψη ψυχολόγου και διατροφολόγου, ο Ισπανός δρομέας έκανε ειδική προπόνηση για να καταφέρει να γράψει ιστορία ως ο πρώτος με τόσο μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, που τερματίζει έναν μαραθώνιο, δίνοντας έτσι παράδειγμα ανθρώπινης δύναμης.

Ο Καμπίγιο είχε προηγουμένως τερματίσει σε έξι ημιμαραθωνίους, είχε ολοκληρώσει πέντε αγώνες τριάθλου, ένα aquathlon, αλλά και αγώνες ορεινής ποδηλασίας, δείχνοντας ότι όλα είναι δυνατά. Μετά το νέο ιστορικό του επίτευγμα δε, έστειλε μήνυμα στη νοηματική, αναφέροντας τα εξής: «Όποιος έχει έναν στόχο, με θυσίες, στάση και ομαδική δουλειά μπορεί να τον πετύχει. Αποφάσισα να τρέξω στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης, ώστε οι άνθρωποι που φοβούνται ή δεν μπορούν να πετύχουν αυτόν τον στόχο να με δουν να περνάω τη γραμμή τερματισμού ενός μαραθωνίου και να πουν στον εαυτό τους: Μπορώ να το κάνω αυτό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις