Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός σάρωσε στα βραβεία του ΠΣΑΠ (video)

Ο Ολυμπιακός σάρωσε στα βραβεία του ΠΣΑΠ (video)

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα βραβεία του ΠΣΑΠ για τους καλύτερους της περασμένης χρονιάς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής, ξεπερνώντας σε ψήφους τους Γιώργο Δώνη και Γιώργο Σίμο. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αναδείχθηκε καλύτερος ξένος παίκτης και πρώτος σκόρερ, ο Ζοζέ Σα πήρε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας παίκτης.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και πολύ ευχαριστημένος», ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς για τη βράβευσή του και πρόσθεσε:

«Έχει την πιο μεγάλη αξία διότι έρχεται από τα χέρια των παικτών, των πραγματικών πρωταγωνιστών. Θέλω να το μοιραστώ με τους παίκτες μου διότι έχω μεγάλους παίκτες. Να σταθώ και στους συναδέλφους μου σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ για τη δουλειά που έκαναν πέρυσι και θα μπορούσαν να ήταν σε αυτή τη θέση και εσάς την εκδήλωση.

Αυτό που προσπαθώ είναι καθημερινά να προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Προσπαθούμε πάντα να παρουσιάζουμε καλό ποδόσφαιρο και ωραίο θέαμα. Αυτό που έχω προσπαθήσει να περάσω στους παίκτες μου και θεωρώ πως το έχω καταφέρει είναι πως πρέπει να δουλεύουμε με όλο τον σεβασμό προς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να σέβομαι και να προσφέρω στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά στον ελληνικό λαό και την Ελλάδα δεν θα ήθελα να αλλάξω τίποτα. Βρίσκω πολλές ομοιότητες με τους Πορτογάλους. Δεν θα ήθελα και δεν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι σε τέτοια κουλτούρα. Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο θα ήθελα όσο είμαι εδώ να βοηθήσω, να αναβαθμίσουμε το θέαμα και να έχουμε πιο ελκυστικό το ποδόσφαιρο και πιο δημοφιλές στο εξωτερικό. Να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Με ωραία παιχνίδια και καλούς αγωνιστικούς χώρους».

Από την πλευρά του, ο Ελ Αραμπί δήλωσε: «Ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Είμαι πολύ περήφανος για το νταμπλ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βγήκα πρώτος σκόρερ και για όλα όσα έχουμε καταφέρει. Όλα τα γκολ είχαν σημασία. Όταν ήρθα για τον τίτλο του πρωταθλητή. Ελπίζουμε να κάνουμε τα ίδια φέτος και να πάμε πιο καλά στο Europa League.

Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλω να αφιερώσω αλλά και στον κόσμο μας καθώς παίζουμε χωρίς φιλάθλους», είπε και στη συνέχεια ανέφερε για το εάν ο Βαλμπουενά που ήταν και εκείνος υποψήφιος για το βραβείο ξένου παίκτη θα του κρατάει… κακία.

«Όχι. Είναι πολύ χαρούμενος ο Βαλμπουενά. Και εκείνος αξίζει το ίδιο αυτό το βραβείο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Να συνεχίσουμε έτσι», κατέληξε.


Τέλος ο Σα ανέφερε: «Προφανώς και είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ειδικά όταν το παίρνω ανάμεσα σε πολύ καλούς γκολκίπερ. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής και προσωπικής δουλειάς. Είναι λίγες οι φορές που πρέπει να είσαι εκεί. Πρέπει όμως να είσαι αλάνθαστος. Φυσικά είναι ο στόχος να μην δέχομαι γκολ και να βοηθάω όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα».

Ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος είναι από το καλοκαίρι ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, πήρε το βραβείο του από τα χέρια του συμπαίκτη του στην αγγλική ομάδα, Σακίρι, κι έδειχνε πανευτυχής. 

Όπως δήλωσε στην κάμερα της Novasports «είναι πολύ τιμητικό το να σε ψηφίζουν οι συνάδελφοί σου. Είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Δεν περίμενα να κερδίσω».

Και συνέχισε: «Οι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό γνωρίζουν τη δουλειά που έχω ρίξει. Διεκδίκησα μια θέση στην 11άδα μετά το διετή δανεισμό μου στην Ολλανδία. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και ζω το όνειρό μου πλέον στη Λίβερπουλ. Ευχαριστώ άπαντες στον οργανισμό του Ολυμπιακού που με στήριξαν και πλέον βρίσκομαι εδώ. Με σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχει ό,τι θες στη ζωή σου».

Ο Τσιμίκας αναφέρθηκε και στο νέο περιβάλλον του: «Όλη η ομάδα της Λίβερπουλ ήταν φιλικοί μαζί μου. Έχω “κολλήσει” περισσότερο με τους Τιάγκο, Σακίρι και Σαλάχ».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία, καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ενώ καλύτερος Έλληνας που αγωνίζεται στο εξωτερικό αναδείχθηκε ο Τάσος Μπακασέτας.

Καλύτερος διαιτητής της περιόδου 2019-20 αναδείχτηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, υπερτερώντας των Θανάση Τζήλου και Τάσου Παπαπέτρου. «Αποτελεί τη δικαίωση των προσπαθειών μου αυτή η βράβευση. Η διαιτησία κινείται σε εξαιρετικά μονοπάτια. Μαζί με το VAR θα έχουμε εξαιρετικές διαιτησίες στο μέλλον. Μικροί στόχοι, μεγάλα όνειρα. Σίγουρα θέλω να βρεθώ σε έναν κορυφαίο τελικό», δήλωσε.

Τέλος, η κορυφαία ενδεκάδα της περασμένης σεζόν είναι: Σα, Σεμέδο, Βαλμπουενά, Τσιμίκαρ, Ομάρ, Ελαμπντελαουί, Ελ Αραμπί, Λιβάγια, Φετφατζίδης, Ρισβάνης, Μίσιτς και Κουρμπέλης.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις