Site icon NewsIT
10:28 | 29.09.25

Πέτρος Μάνταλος: Η ιστορική βραδιά του 400άρη αρχηγού της ΑΕΚ, το χειροκρότημα αναγνώρισης και το μήνυμα της Original

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Newsit Newsroom

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός διανύει τη δωδέκατη σεζόν του στην ΑΕΚ και το βράδυ της Κυριακής (28.09.2025) βίωσε μοναδικές στιγμές στην OPAP Arena

Ο Πέτρος Μάνταλος αγωνίστηκε για 400η φορά με τα χρώματα της ΑΕΚ, στην αναμέτρηση της Ένωσης με τον Βόλο στην OPAP Arena (1-0) και πλέον βρίσκεται στη “χρυσή” λίστα με τους μόλις πέντε ποδοσφαιριστές των “κιτρινόμαυρων” που έχουν ξεπεράσει αυτό το ορόσημο.

Ο Πέτρος Μάνταλος συμπλήρωσε 400 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μετά τη λήξη του αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια παρέλαβε από τον Μάριο Ηλιόπουλο μία ξεχωριστή φανέλα με τον αριθμό των εμφανίσεών του στην ΑΕΚ.

Ο μέσος της ΑΕΚ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το δικέφαλο στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 στην αναμέτρηση Φωκικός – ΑΕΚ 0-1 για το Κύπελλο Ελλάδος και λίγες ημέρες αργότερα αγωνίστηκε και για το πρωτάθλημα της Football League (ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-1), όπου σημείωσε και το πρώτο του γκολ.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 έκανε την πρώτη του συμμετοχή στη Super League με τα χρώματα της ΑΕΚ, στην εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία το σημείωσε στις 9 Ιανουαρίου 2016 στην εντός έδρας νίκη των Κιτρινόμαυρων επί της Βέροιας με 3-0.

Συνολικά με την ΑΕΚ έχει 279 συμμετοχές στη Super League, 15 στην Football League, 57 στο Κύπελλο Ελλάδος και 49 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι κορυφαίοι της ΑΕΚ

593 Στέλιος Μανωλάς

583 Μίμης Παπαϊωάννου

495 Τόνι Σαβέφσκι

465 Ανδρέας Σταματιάδης

400 Πέτρος Μάνταλος

Παράλληλα, έφτασε τις 359 εμφανίσεις στη Super League, μαζί με την εποχή που έπαιζε στην Ξάνθη, και είναι μόνος στην 61η θέση της σχετικής κατάταξης, πάνω από τον Σταύρο Σαράφη (358) και πίσω από τους Νίκο Παπαδόπουλο – τον σημερινό προπονητή του Λεβαδειακού – και Αριστείδη Καμάρα (που είχαν 361).

Ο Πέτρος Μάνταλος βρίσκεται στη δωδέκατη σεζόν του στην ομάδα, έχοντας 68 γκολ και 108 ασίστ στο ενεργητικό του. Συμμετοχή σε 176 γκολ της ΑΕΚ! Με την ΑΕΚ έχει κατακτήσει ένα νταμπλ, ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο.

Ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, Original 21, “υποκλίθηκε” στον αρχηγό της ομάδας της καρδιάς τους και “δικό τους άνθρωπο”, μέσω ανάρτησης στα social media.

“400 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ !

Έντεκα χρόνια με το δικέφαλο στο στήθος.

Έντεκα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της Α.Ε.Κ.

Από την τρίτη Εθνική, μέχρι το νταμπλ !

Πολέμησε Θεούς και δαίμονες, γύριζε κάθε φορά πιο δυνατός.

Ο δικός μας Άνθρωπος σε λύπες και χαρές!

Ο Αρχηγός!”

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version