Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Όλα όσα έγιναν στην εκδίκαση – Τη Δευτέρα η απόφαση

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Όλα όσα έγιναν στην εκδίκαση – Τη Δευτέρα η απόφαση
ΦΩΤΟ eurokinissi

Εκδικάστηκε την Παρασκευή η υπόθεση για την τύχη του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, που ματαιώθηκε μετά τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία. Αμφισβήτησαν το γεγονός οι Θεσσαλονικείς. Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Το “παρών” στα γραφεία της Superleague για τη διαδικασία έδωσαν εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός οι νομικοί Αργύρης Λίβας και Βασίλης Δημακόπουλος, ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, όπως και ο γενικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των “ερυθρόλευκων”, Κούλης Δουρέκας.

Την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης και οι νομικοί κ.κ. Μπίρδας και Μαυρομάτης. Στη νομική υπεράσπιση της ΠΑΕ βρέθηκαν και οι Άγγελος Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Παπαδόπουλος και Χρήστος Παπαθωμάς.

Συμπληρωματική έκθεση από Αρετόπουλο

Η διαδικασία ξεκίνησε με τη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή του αγώνα, κ Αρετόπουλου, κάτι που ανάγκασε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Μετά την απόρριψη του αιτήματος από την Αθλητικό Δικαστή, ακολούθησε ημίωρη διακοπή, για να προετοιμαστούν οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο συλλόγων.

Οι Αχιλλέας Μαυρομμάτης και Μάκης Γκαγκάτσης αμφισβήτησαν τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρσία και ζήτησαν την απαλλαγή του ΠΑΟΚ και να κατακυρωθεί υπέρ του ο αγώνας ή έστω να επαναληφθεί. «Όλη την εβδομάδα, παρά τις συνεχείς προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, και μέσω των ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΟΣΦΠ, αλλά και μέσω της επιστολής στην ΚΕΔ για αλλαγή διαιτητή του αγώνα για μια δήθεν συνάντηση, για την οποία υποβλήθηκαν μηνύσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοινώσεων διασφάλισε την απόλυτα εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα.

ΠΑΟΚ: «Ο φερόμενος προπονητής του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στα αποδυτήρια»

Πέσανε κάποια χαρτάκια. Σε όλα τα γήπεδα πέφτουν ρολά ταμειακών μηχανών. Στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είπαν ότι θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είναι όλο μεθοδευμένο. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Το οίδημα μπορεί να δημιουργήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού! Στον αγωνιστικό χώρο η χαρτοταινία δεν φαίνεται με σαφήνεια σε ποιο σημείο έρχεται σε επαφή. Ο Καραπαπάς φώναζε… “να μείνει κάτω, να μείνει κάτω”!

Στα αποδυτήρια ήμουν κι εγώ. Το ιατρείο με τα αποδυτήρια είναι διπλανές πόρτες. Ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού, με ανθρώπους ασφαλείας, κλείστηκαν ένα τέταρτο στα αποδυτήρια. Ο γιατρός από την πρώτη στιγμή ήθελε να μπει. Μετά από ένα τέταρτο εξετάστηκε ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο φερόμενος τραυματισμός πιστεύουμε ακράδαντα ότι προκλήθηκε μέσα στα αποδυτήρια!

Ο φερόμενος προπονητής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μη έχοντας τραύμα! Μέσα στα αποδυτήρια προκλήθηκε το τραύμα! Υπάρχει δήλωση αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που λέει παίρνω την ομάδα και φεύγω, γεια σας! Η απόφαση ήταν ειλημμένη από πριν. Ο φερόμενος προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά έπιανε το κεφάλι του, μετά το μάτι του, όπου να ‘ναι..», ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Ολυμπιακός: “Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων”

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, υποστηρίχθηκε ότι  η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη. “Η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα. Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Άρα η μη έναρξη, είναι και διακοπή. Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων. Αν ο Ολυμπιακός ήταν υπαίτιος, θα έπρεπε να εμφανιστεί ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο και να ζητήσει να ξεκινήσει τι ματς. Και ο Ολυμπιακός να μην εμφανιστεί. Δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο ο διαιτητής”.

Δικηγόρος Ολυμπιακού: «Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ο τραυματισμός του Γκαρθία»

Ακολούθησε η εξέταση των μαρτύρων του ΠΑΟΚ, κ.κ. Χαλβατζούλη, Τσούγκα και Σωτηράκη, που υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε πραγματικά τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρσία. Στη συνέχεια κατατέθηκαν έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό, ενώ δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων έως το πρωί της Δευτέρας (10.00).

Η εκδίκαση της ακροαματικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε με τη δευτερολογία των νομικών εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ. “Βλέπουμε τον Ολυμπιακό να είναι αυστηρός και τυπικά για τις διατάξεις που αφορούν τον δήθεν τραυματισμό του φερόμενου προπονητή τους. Μένει στο γράμμα του κανονισμού, που μιλάει μόνο για τραυματισμό, ώστε να καταφέρει την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Δεν είναι αυστηρός για τις δικές του παραβάσεις, για την καταχώρηση των αξιωματούχων του στη λίστα. Δεν ζητάμε ποινή από τον Ολυμπιακό για αυτή την παράβαση. Καμία ποινή, ούτε επίπληξη. Ζητάμε να διαπιστωθεί η αντικανονικότητα. Ο πραγματικός σκοπός του Ολυμπιακού, που ήταν προαποφασισμένος, ήταν να μην γίνει ο αγώνας. Να κατοχυρωθεί υπέρ μας ο αγώνας. Το πιο δίκαιο θα είναι βέβαια να επαναληφθεί ο αγώνας”.”.” ανέφερε μεταξύ άλλων η πλευρά του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Πορεία διαμαρτυρίας οπαδών! Συνθήματα έξω απ’τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

“Έχει τέτοια αντιφατικότητα αυτά που λέει ο ΠΑΟΚ. Λένε πράγματα που τον εκθέτουν. Είναι σοβαρή ομάδα ο ΠΑΟΚ, με θαυμάσιους παίκτες. Η σοβαρότητά της αδικείται από τέτοιους ισχυρισμούς.

Το Διαβαλκανικό, η ιατροδικαστής, η κατάθεση του αστυνομικού και η αυτόφορη διαδικασία σε βάρος του δράστη, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης του τραυματισμού” αναφέρθηκε από τους δικηγόρους του Ολυμπιακού.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί εκτός κάποιου απροόπτου την Δευτέρα (05/03).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις