Μπορεί το καινούργιο Golf να απέχει πέντε χρόνια (σ.σ.: θα παρουσιαστεί το 2019), όμως η VW δημοσιοποιεί από τώρα μερικές από τις καινοτομίες που αυτό θα εισάγει.
Το Golf όγδοης γενιάς θα επενδύσει πολλά στον τομέα της αεροδυναμικής, μιας και την εποχή που θα μπει στη γραμμή παραγωγής οι κανονισμοί για κατανάλωση και εκπομπές ρύπων θα είναι αυστηρότατοι. Για το λόγο αυτό σε επίπεδο σχεδιασμού θα υιοθετήσει πολλά στοιχεία από το ριζοσπαστικό διθέσιο XL1.
Το νέο Golf θα πατά πάω στην νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου και αναμένεται να έχει σχήμα πιο σφηνοειδές που θα το διαφοροποιεί σημαντικά από όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.
Παράλληλα μειωμένο θα είναι και το βάρος του και μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες κατά 110 ολόκληρα κιλά χάρη στη χρήση αλουμινίου και άλλων συνθετικών υλικών, που όμως θα ανεβάσουν το κόστος κατασκευής του. Στόχος οι εκπομπές CO2 να πέσουν κάτω από το όριο των 90 γραμμαρίων.
Για το λόγο αυτό θα έχουμε και πολλές αλλαγές στα μηχανικά μέρη, αρχής γενομένης με ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο, σύστημα coasting, το οποίο θα απεμπλέκει τη μετάδοση από τον κινητήρα όταν αυτό χρειάζεται, ενώ εξελίσσονται και νέοι κινητήρες. Τέλος θα υπάρχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας με τη μορφή ηλεκτρικού βολάν, το οποίο θα αποθηκεύει ενέργεια και θα τη διοχετεύει όταν χρειάζεται στους πίσω τροχούς του οχήματος.
Η VW πιστεύει πως η συγκεκριμένη διάταξη είναι πολύ πιο φθηνή, αλλά εξίσου αποδοτική με τα υβριδικά συστήματα κίνησης, ενώ παράλληλα είναι και πολύ πιο ελαφριά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξεκίνησε η διάθεση του ανανεωμένου VW Polo – Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι τιμές
Οι παραξενιές των οδηγών στις ΗΠΑ αναγκάζουν την VW να… ψεύδεται!
VW: Εξελίσσει νέα, επαναστατική τεχνολογία κινητήρων βενζίνης
VW: Από 20.760 ευρώ το νέο Golf BlueMotion
Έρχεται υβριδικό VW Polo και έκδοση που θα καταναλώνει φυσικό αέριο
VW: Δεύτερη νιότη για το Polo με νέα μοτέρ και σύγχρονα συστήματα ασφάλειας
Τι δώρο έκανε η Volkswagen στον ιδρυτή του Facebook και γιατί; (VIDEO)
Η VW ετοιμάζει 4κίνητη έκδοση του Polo R με 250 ίππους
Νέα σπορ έκδοση για το VW Golf με κατανάλωση μόλις 1,5 λίτρo/100km!
Με νοθεία βγήκε Αγαπημένο Αυτοκίνητο της Γερμανίας το VW Golf