Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Μαθητική παρέλαση στη Σαμαρίνα που δεν έχει σχολείο – «Ήρθαμε για να τιμήσουμε τους νεκρούς»

Ξεχωριστή ήταν η σημερινή ημέρα (28.10.24) για τη Σαμαρίνα Γρεβενών, όπου στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαν νέοι από όλη την Ελλάδα, καθώς στο χωριό δεν υπάρχει σχολείο. 

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθαμε στη Σαμαρίνα (χωριό των Γρεβενών) για να τιμήσουμε τους νεκρούς που σκοτώθηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι» ανέφερε στην ΕΡΤ η Χριστίνα, η οποία ήρθε από άλλη περιοχή, προκειμένου να συμμετάσχει στη μαθητική παρέλαση. 

Φέτος, στην παρέλαση, όπως σημείωσε η νεαρή, συμμετείχαν και άλογα. 

«Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες» ευχήθηκε με τη σειρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιάννης Λυγούρας, σημειώνοντας πως η Σαμαρίνα φέτος πλημμύρισε από κόσμο.

 

«Επισκέπτες έχουν έρθει για να γιορτάσουν εδώ» είπε για να ευχαριστήσει τη νεολαία που πήγαν στο χωριό για να παρελάσουν και να σηκώσουν την ελληνική σημαία. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 27χρονος για την άγρια δολοφονία του 47χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα - Εμπλέκεται και σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Κατά την διάρκεια της έρευνας συνελήφθη ακόμη ένας συνομήλικός του, με τον οποίο διαπιστώθηκε ότι έκαναν διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών
Το σημείο της δολοφονίας στον Άγιο Παντελεήμονα 1
Μονή Σινά: Αυτή είναι η γυναίκα που οι «στασιαστές» μοναχοί κατηγορούν ως «πέτρα του σκανδάλου» – «Με πολεμούν για την υποστήριξή μου στον πατέρα Δαμιανό»
«Επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά μου για όσους ενυπογράφως με συκοφάντησαν και αναπαρήγαγαν ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες» τονίζει
Η Κατερίνα Σπυροπούλου που οι μοναχοί του Σινά χαρακτηρίζουν ως «πέτρα του σκανδάλου» 2