Ελλάδα

50 φορές το… φακελάκι θα πληρώνουν οι επίορκοι!

Έφτασε επιτέλους ο καιρός να πληρώσουν και μάλιστα ακριβά ότι δωροδοκούνται; Αν ισχύσει η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η απάντηση είναι ναι!

Γιατροί που ζητούν φακελάκι, δημόσιοι υπάλληλοι που «λαδώνονται» ή ζητούν «δώρα». Όλοι όσοι εκμεταλλεύονται τη θέση τους εις βάρος των υπολοίπων και ζητούν ανταλλάγματα για να κάνουν απλά το καθήκον τους, θα πληρώνουν κυριολεκτικά.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία όποιος συλλαμβάνεται να δωροδοκείται να πληρώνει από την τσέπη του 50 φορές το… φακελάκι που πήρε!

Εκτός από την οποία ποινή φυλάκισης επιβληθεί από τα δικαστήρια, αν ένας γιατρός πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ θα καλείται, πλέον, να πληρώσει 50.000 ευρώ, αν ένας μηχανικός έλαβε «δωράκι» 2.000 ευρώ, θα πληρώσει 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπεται στη διάταξη ότι, για τις περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή τραπεζικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΔΕΚΟ, οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, να υπάγονται αυτές σε ταχύτατη διαδικασία στο στάδιο αξιολόγησης, ανάκρισης και εκδίκασης, όπως συμβαίνει σήμερα για υποθέσεις διαφθοράς σε επίπεδο κεντρικής διαχείρισης εξουσίας, όπως παραδείγματος χάριν έγινε στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου.

Η ρύθμιση θα αφορά σε αδικήματα όπως δωροδοκίας, απιστίας στην υπηρεσία, υπεξαίρεσης και ψευδούς βεβαίωσης.

Οι δικογραφίες των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογούνται από εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί την ποινική δίωξη. Στη συνέχεια, θα αναλαμβάνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών, ο οποίος θα πρέπει να κλείσει τη δικογραφία μέσα σε 4 ή το πολύ 6 μήνες. Θα έχει, επίσης, δικαίωμα άρσης κάθε απορρήτου, τραπεζικού, φορολογικού, χρηματιστηριακού, όπως επίσης και δέσμευσης λογαριασμών καθώς και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου.

Υπολογίζεται ότι, με αυτό τον τρόπο, το πολύ σε 8 μήνες θα πρέπει να έχει γίνει η παραπομπή σε δίκη.

Σήμερα «λιμνάζουν» 6.000 κακουργηματικές υποθέσεις, που έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την πάροδο ακόμη και πολλών ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντολή Σαμαρά: Τιμωρίες εξπρές για τους διεφθαρμένους του δημοσίου!

“Πως με εκβίαζαν και μου ζητούσαν μίζα 120.000 ευρώ”

Η κρίση αυξάνει τα φακελάκια! Πως ρέει το μαύρο χρήμα στο ΕΣΥ με την ανοχή της τρόικας

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν από ασθενείς “φακελάκι” – Τι καταγγέλλουν οι ασφαλισμένοι στη διοίκηση

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, πήραν φακελάκι από τον… ρέκορντμαν για χρέη στο δημόσιο!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φοινικούντα: Αγωγή για να κηρυχθεί ανάξιος κληρονόμος ο ανιψιός του ιδιοκτήτη
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας έχει ξεκινήσει επαφές με τοπικούς φορείς, εξετάζοντας το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του κάμπινγκ ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου
Ο ανιψιός του 68χρονου ιδιοκτήτη κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα
Το χαμένο κινητό πρόδωσε την μητέρα στον Βόλο που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία με θύμα την κόρη της
Η συσκευή βρέθηκε από έναν πολίτη, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τηλέφωνο δεν ήταν κλειδωμένο και, ερευνώντας το, εντόπισε εννέα φωτογραφίες της 7χρονης κόρης της γυναίκας σε γυμνές στάσεις
Θλιμμένο κορίτσι
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με δεκάδες μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το ΑΠΘ – Περίπου 300 προσαγωγές, τραυματίστηκε αστυνομικός
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη λεωφόρο Γ’ Σεπτεμβρίου, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
16