Ελλάδα

635 ψήφους πήρε η Χρυσή Αυγή στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και 335 ψήφους στο Δίστομο

Ποιος θα το πίστευε πως στους τόπους σύμβολα για τις θηριωδίες που υπέστησαν από τον ναζισμό θα υπήρχαν πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ομως είναι αλήθεια και αυτό πρέπει να προβληματίσει βαθιά την ελληνική κοινωνία. 

Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκαν 848 κάτοικοι και 200 κάτοικοι από τα γύρω χωριά ενώ η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.

Η τραγωδία αυτή αποτέλεσε ένα από τα αγριότερα ομαδικά εγκλήματα του ναζι­σμού εναντίον άοπλου πληθυσμού.

Η θυσία των Καλαβρύτων αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και ει­ρήνης. Στον τόπο της εκτέλεσης, ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξα­κολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.

Μάλιστα ακόμη και σήμερα στην πόλη των Καλαβρύτων δεν παίζει  δυνατά μουσική σε ένδειξη πένθους ενώ οι κάτοικοι δεν απλώνουν τα ρούχα τους από την πλευρά του μνημίου σε ένδειξη σεβασμού. 

 Στα Καλάβρυτα λοιπόν  η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από 635 πολίτες.

 
Στο Δίστομο της Βοιωτίας στις 10 Ιουνίου 1944 έγινε μια ακόμη άγρια σφαγή άοπλων πολιτών. Οι ναζί του Χίτλερ εκτέλεσαν 218 πολίτες, ανάμεσά τους ανήμπορους γέρους, έγκυες γυναίκες και αβάπτιστα μωρά. 

 Στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντικύρων η Χρυσή Αυγή έλαβε 335 ψήφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εδιωξαν όποιον δημοσιογράφο δεν “βάρεσε προσοχή” στον Μιχαλολιάκο (VIDEO)

Διάγγελμα μίσους από τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Μάτι: Αυτός είναι ο ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν αταυτοποίητα ανθρώπινα υπολείμματα»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και ζητεί ποινική διερεύνηση για πιθανές λανθασμένες ταφές και τη διαχείριση των σορών μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018
Ομαδικός τάφος για φωτιά στο Μάτι
5
Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη για τα 14 χρόνια από την επίθεση στην Πάρο - «Δεν συμβιβάζομαι σε αυτό που σου επέβαλλε ένα τέρας»
Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα βιασμού από έναν Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια, καθηλώνοντάς την για πάντα σε αμαξίδιο
Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη 12