Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

8 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά και ζέστη παντού μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας

8 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά και ζέστη παντού μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας

– Ταλαιπωρία για όσους ταξιδέψουν με πλοία – Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Tα μελτέμια, θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το βράδυ, αλλά όλη μέρα και μετά από την Τρίτη θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ θα κρατήσουν περίπου μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.
Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν μπορεί να ταλαιπωρηθούν λίγο εξαιτίας του μελτεμιού, δεν θα αντιμετωπίσουν ωστόσο σοβαρά προβλήματα καθώς δεν αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και να υπάρξει απαγορευτικός απόπλους παρά μόνο πιθανώς για μικρά σκάφη.

Παρόλα αυτά η θερμοκρασίες θα είναι υψηλές.

Πιο αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ
Αίθριος θα εξακολουθήσει να είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες συννεφιές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Μακεδονία και στη Θράκη από 18 εώς 35 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία από 20 εώς 36 βαθμούς, στα κεντρικά και δυτικά τμήματα και στο Ιόνιο από 20 εώς 38 βαθμούς και κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές κυρίως Πρέβεζα, Άρτα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο. …..Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 23 εώς 34 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο καιρό με ανέμους βόρειους – βορειονατολικούς 4 με 5 μποφόρ, στον Ευβοϊκό όμως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εώς 34 βαθμούς κελσίου όμως στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Κάπως έτσι θα κυλήσει ο καιρός και τη Δευτέρα. Όμως περιμένουμε περισσοτερες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες μπορες στα βουνά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Αλλωστε όπως λέει ο λαός ο Αύγουστος είναι η αρχή του Φθινοπώρου. Έτσι θα κυλήσει και τις επόμενες μέρες ο καιρός με το μελτέμι στο Αιγαίο να ταλαιπωρεί λίγο τους επιστρέφοντες εκδρομείς απο τα νησιά χωρίς όμως να απειλούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Aκούστε την πρόβλεψη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWSIT WEATHERCENTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε