Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Alert στο Facebook από το Χαμόγελο του Παιδιού σε κάθε εξαφάνιση

Alert στο Facebook από το Χαμόγελο του Παιδιού σε κάθε εξαφάνιση

Το Facebook και το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στην αντιμετώπιση περιστατικών εξαφανισμένων παιδιών, μέσω του μηχανισμού AMBER Alert Hellas, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Θα αποστέλλονται alert στην κοινότητα του Facebook, όταν ένα παιδί έχει εξαφανιστεί κι είναι σε κίνδυνο μέσα από τον μηχανισμό AMBER Alert. Με τη συνεργασία αυτή, οι εταίροι ελπίζουν να είναι σε θέση να ενημερώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στο συντομότερο δυνατό διάστημα, όταν ένα παιδί εξαφανίζεται.

«Σε κάθε ενεργοποίηση του AMBER Alert Hellas, όλα τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού θα προβάλλονται στους χρήστες του Facebook, που βρίσκονται στην περιοχή όπου το παιδί αναζητείται. Τα παιδιά που εξαφανίζονται είναι ευάλωτα σε σεξουαλική εκμετάλλευση, παράνομη διακίνηση και πορνεία, σε παράνομη ή επισφαλή εργασία, σε εγκληματική ενέργεια είτε ως θύματα είτε ως θύτες, σε κίνδυνο σωματικής βίας και θυμού», εξήγησε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κωστής Γιαννόπουλος.

Η Emily Vacher, διευθύντρια Trust & Safety του Facebook Inc. δήλωσε, πως «το σημερινό λανσάρισμα αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του συνεργάτη μας στην Ελλάδα να αυξήσει την εμβέλεια του AMBER Alert. Γνωρίζουμε ότι όταν ένα παιδί εξαφανιστεί, η σημαντικότερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε πληροφορίες στο κοινό όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παρέχοντας τις σωστές πληροφορίες στους σωστούς ανθρώπους, τη σωστή στιγμή μέσω του AMBER Alert στο Facebook ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην επανένωση εξαφανισμένων παιδιών με τις οικογένειές τους ταχύτερα».

Από τη στιγμή που η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», ή η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει μια κλήση ότι η ζωή ενός εξαφανισμένου παιδιού είναι σε άμεσο κίνδυνο, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενεργοποιεί το AMBER Alert, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Όταν συμβαίνει αυτό, το Facebook στέλνει ένα AMBER Alert στη ροή ειδήσεων (News Feed) των ανθρώπων στο Facebook, που «περιλαμβάνει μια φωτογραφία του παιδιού και κάθε πληροφορία που το κοινό χρειάζεται για να είναι σε θέση να βοηθήσει να βρεθεί αυτό το παιδί», επισήμανε η Emily Vacher. «Οι άνθρωποι θα είναι επίσης σε θέση να μοιραστούν το AMBER Alert με τους φίλους τους στο Facebook, με ελπίδα για την επέκταση της εμβέλειας ακόμη περισσότερο», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό και επιχειρησιακό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διασώστες), το οποίο συντονίζει και λειτουργεί την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, το AMBER Alert Hellas (57 μέλη), το ECAAS (EUROPEAN CHILD ALERT AUTOMATED SYSTEM).

Σημειώνεται ότι το Α’ εξάμηνο 2016 η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 120 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από τα 120 παιδιά βρέθηκαν τα 88.

Επιχειρησιακά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση κάθε παιδιού που εξαφανίζεται την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τη συμμετοχή και πιστοποιημένων Κυνοφιλικών Ομάδων, την Κινητή Συντονιστική Επιχειρησιακή μονάδα (βαν), εξειδικευμένα υλικοτεχνικών μέσων (οχήματα, ATV, μηχανή, ασθενοφόρα) και Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο, τον «Οδυσσέα».

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των θεσμικών συνεργαζόμενων φορέων, καθώς και οι εθελοντικές κυνοφιλικές ομάδες, τα διεθνώς πιστοποιημένα διασωστικά σκυλιά και οι χειριστές τους, μέλη της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε