Ελλάδα

Anonymous Greece: Απάντηση στους Τούρκους χάκερς! «Έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Λίγη ώρα μετά το “χτύπημα” Τούρκων χάκερς, οι οποίοι «έριξαν» τη σελίδα του δήμου Χαλκηδόνος, οι Anonymous Greece απάντησαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Anonymous Greece στην σελίδα τους στο Facebook, «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Click4more: Τούρκοι χάκερς “χτύπησαν” ελληνική ιστοσελίδα – “Γνωρίστε τα όρια σας”

Μάλιστα, στην άκρως επιθετική ανάρτηση τονίζουν: «Μετά από επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας Δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο εθνικής αμύνης είναι εκτός. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μογγολους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν την μπάλα».

Δείτε την ανάρτηση των Anonymous Greece

https://www.facebook.com/anonopsgreece/photos/a.107283597465893/166850488175870/?type=3&theater

Οι Τούρκοι χάκερς και η αντίδραση των ελληνικών Αρχών

“Έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την επίθεση των Τούρκων χάκερς, στην ιστοσελίδα του δήμου, ενώ επίθεση έχει δεχτεί και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου”, δηλώνει εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος στο GRTimes.gr.

Όπως τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, μέχρι και αυτήν την ώρα γίνονται οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ώστε να «κατέβει» η χακαρισμένη ιστοσελίδα και να επανέλθει η κανονική, ενώ με το πέρας της διαδικασίας θα διαπιστωθεί και το αν και πόση ζημιά έχει γίνει στον σέρβερ του δήμου, κάτι που δεν θεωρείται και τόσο πιθανό σύμφωνα με τον τεχνικό πληροφορικής του δήμου.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας επισημαίνει πως η ενέργεια των Τούρκων, εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση που δέχονται ιστοσελίδες στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, καθώς αντίστοιχη επίθεση δέχτηκε σήμερα και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου.

Εικάζει δε πως η επίθεση στον δήμο Χαλκηδόνας είναι τυχαία, καθώς οι χάκερς ψάχνουν γενικότερα ελληνικούς στόχους και κενά ασφάλειας για να «χτυπήσουν», ενώ όπως λέει γίνονται ενέργειες σε συνεργασία και με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να θωρακιστεί το σύστημα και να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον.

Με πληροφορίες από: grtimes.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγωνία για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη – Βρέθηκε το αυτοκινητό του, εκδόθηκε Silver Alert
Στο σπίτι του γιατρού στο Ηράκλειο βρέθηκε το πορτοφόλι του με προσωπικά αντικείμενα, ενώ, όπως αναφέρουν οι συγγενείς  του, τον τελευταίο καιρό τον απασχολούσε ένα προσωπικό ζήτημα
Ο 33χρονος γιατρός που έχει εξαφανιστεί
Τα αυστηρά πρωτόκολλα δεν μπορούν να μηδενίσουν το ρίσκο από σπέρμα δότη – Τα κενά στους ελέγχους και οι κίνδυνοι
Οι συνηθισμένες εξετάσεις DNA δεν έχουν την ευαισθησία να ανιχνεύσουν τη συγκεκριμένη παραλλαγή στο TP53 που βρέθηκε να έχει ο δότης από τη Δανία που έδωσε σπέρμα και στην Ελλάδα
Γονιμοποίηση
Αγωνία για 11 οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν αποκτήσει παιδιά από τον Δανό δότη - «Εξακολουθούμε να παίρνουμε σπέρμα δοτών από τη Δανία»
Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια θεαματική αύξηση της ζήτησης για σπέρμα δότη από γυναίκες στην Ελλάδα
Σπέρμα 10
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις – Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών
Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται ότι είναι ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Μύρων Χιλετζάκης - Κομβικό ρόλο φέρεται ότι είχαν ο λογιστής Γιώργος Λαμπράκης, αλλά και η σύζυγός του, δικηγόρος Χρυσάνθη Κουτάντου
ΟΠΕΚΕΠΕ 18