Ελλάδα

«De Grecia» το επώνυμο που επιλέγει η τέως βασιλική οικογένεια για να πάρει την ελληνική ιθαγένεια

Τα αμέσως επόμενα 24ωρα Παύλος και Νικόλαος αναμένεται να πάνε στο Ληξιαρχείο Αθηνών

Αίτημα για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας αναμένεται να υποβάλει η τέως βασιλική οικογένεια και συγκεκριμένα ο Παύλος και ο Νικόλαος. 

Μάλιστα, η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας φέρεται να έχει επιλέξει το επίθετο «De Grecia» προκειμένου να λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Action 24, έως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ο Παύλος και ο Νικόλαος αναμένεται να κάνουν αίτημα για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, κάνοντας χρήση του νόμου Βενιζέλου, δηλαδή να αποδεχτούν όλα όσα προϋποθέτει για την απόκτησή της.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία σε ό,τι αφορά αρχικά την αίτηση αναμένεται να έχει ξεκινήσει έως και την Παρασκευή.

Από εκεί και πέρα στο περίφημο εδώ και δεκαετίες ζήτημα σχετικά με το ποιο θα είναι το επώνυμο που θα χρησιμοποιηθεί, η τέως βασιλική οικογένεια δεν αποδέχεται το όνομα Γλύξμπουργκ.

Μάλιστα, φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να έχουν επιλέξει το επίθετο «De Grecia», όπως είναι αναγεγραμμένο και στα διπλωματικά διαβατήρια της Δανίας, τα οποία έχουν και στην κατοχή τους.

 

Παύλος και Νικόλαος ετοιμάζονται, λοιπόν, να καταθέσουν την Παρασκευή, στο Ληξιαρχείο Αθηνών αίτηση για ελληνική ιθαγένεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση του ΣτΕ για την καθυστέρηση κατεδάφισης του ξενοδοχείου Coco-Mat κοντά στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήγγειλε εκ νέου τη μη εκτέλεση της απόφασής του του 2019, με την οποία είχε διατάξει την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του παράνομου ξενοδοχείου στην ιστορική περιοχή Μακρυγιάννη
Συμβούλιο της Επικρατείας
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Δίωξη στους λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας – Κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία
«Η άσκηση ποινικής δίωξης αποκαλύπτει ότι στελέχη του λιμεναρχείου επιχείρησαν με μεθοδικό τρόπο να αμφισβητήσουν τον αυτόπτη μάρτυρα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ο Σήφης Βαλυράκης
Μακελειό στα Βορίζια: Σε πολιορκία ο Αλικιανός για την κηδεία της 56χρονης – Ανιχνευτής μετάλλων στην είσοδο της εκκλησίας
Κάτοικος του χωριού μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε πως αστυνομικοί ανέβηκαν μέχρι τις ταράτσες των σπιτιών κοντά στην εκκλησία
Μακελειό στα Βορίζια
Ανανεώθηκε πριν 1 λεπτό