Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εισαγγελικό όχι στην αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα Γ.Βούλγαρη στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Ο κ. Βούλγαρης εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να μην κάνει δεκτή την προσφυγή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με όρους (η κα Σταμάτη έχει ζητήσει ουσιαστικά να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό), κρίνοντας ότι δεν έχουν εξαλειφθεί τα δεδομένα βάση των οποίων κρίθηκε προφυλακιστέα.

Όπως αναφέρει στην πρότασή του, η βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της προσωρινής της κράτησης. Ο κ. Βούλγαρης κρίνει επίσης ότι αν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη, ενδεχομένως «θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις».

Στην αίτηση -που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες, δια των συνηγόρων της, η Βίκυ Σταμάτη-χαρακτηρίζεται «άδικη και επαχθής» η προφυλάκισή της, δεδομένου ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο στερείται και τον πατέρα που επίσης είναι προφυλακισμένος. Προτείνει, μάλιστα, να της επιβληθούν ακόμη και οι όροι του κατ΄οίκον περιορισμού και της εμφάνισης τρεις φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του «απαντά» σε αυτές τις αιτιάσεις της κατηγορουμένης, ότι και άλλες μητέρες ανηλίκων είναι στην φυλακή για αξιόποινες πράξεις και επίσης ότι υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις ανδρόγυνων που τελούν υπό κράτηση. Η αίτηση της κ. Σταμάτη θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο που έχει και τον τελικό λόγο για την αποφυλάκισή της ή όχι.

Η Βίκυ Σταμάτη είναι προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση της νομιμοποίησης των παράνομων αμοιβών που κατηγορείται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας. Από την πρώτη μέρα της κράτησής της, οι συνήγοροί της, έκαναν γνωστό ότι κάνει απεργία πείνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη – Κατ΄οίκον περιορισμό προτείνουν οι δικηγόροι της

 

Β.Σταμάτη:Συνεχίζει την απεργία πείνας και καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης

Σε απεργία πείνας από την Παρασκευή η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη

Στον Κορυδαλλό η σύζυγος του Άκη : Θα πάρω μαζί και το παιδί μου!

Συνήγοροι Άκη: Παραπλανητικές εντυπώσεις τα περί ημερολογίου

Ποιοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με το ημερολόγιο του Άκη

Σε δίκη παραπέμπεται τελικά ο Α.Τσοχατζόπουλος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε