Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκπαιδευτικές δράσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών παρουσιάζει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους, με τίτλο “Το ταξίδι και οι περιπέτειες ενός αρχαίου αντικειμένου στον χρόνο”.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014, που έχει ως θέμα «Τα πρόσωπα του Χρόνου». Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

– Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού (Ώρες λειτουργίας: 09- 11.00, 11.00- 13.00).

– Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8- 10 ετών, ενώ θα γίνουν και θεματικές περιηγήσεις για το κοινό στην έκθεση «Αρχαιοκαπηλία τέλος».

Τα παραπάνω θα λάβουν χώρα στο Κτίριο Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Αγίων Ασωμάτων
33 & Ψαρομηλίγκου 21, Θησείο. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλέφωνο 210 3238877 (9.00-12.00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέσβος: Υποψήφιο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco το Απολιθωμένο Δάσος

Τα μονοπάτια των Ίνκας και άλλα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Το ηφαίστειο της Αίτνας στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε