Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Επιτέλους 5 μήνες μετά πήραν προκαταβολή σύνταξης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους του Δημοσίου που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για σύνταξη παίρνουν πλέον προκαταβολή. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα χρειάστηκε να περιμένουν από τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών 10.898 υπάλληλοι του δημοσίου από τους 11.112 αιτούντες σύνταξη και οι οποίοι αποχώρησαν από την Υπηρεσία τους από την 1η Μαρτίου 2013 και έπειτα. Δηλαδή, καλύφθηκε το 98,1% του συνόλου των υπαλλήλων του Δημοσίου που αποχώρησαν έως και την 5η Νοεμβρίου 2013. Σημειώνεται ότι η προκαταβολή σύνταξης, καλύπτει το 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί σε 2-3 μήνες για τους στρατιωτικούς και υπαλλήλους σωμάτων ασφαλείας, σε 4-5 μήνες για τους πολιτικούς υπαλλήλους και σε περίπου 6 μήνες για τους υπαλλήλους ΝΠΔΔ και ειδικών κατηγοριών.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, στους 4-5 μήνες από 11 – 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε