Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Κατέβασαν ρολά στο δήμο Ωρωπού – Ξεσηκωμός για τις προσαγωγές μετά τον εμπρησμό των διοδίων στη Μαλακάσα

Κατέβασαν ρολά στο δήμο Ωρωπού – Ξεσηκωμός για τις προσαγωγές μετά τον εμπρησμό των διοδίων στη Μαλακάσα

– Εννέα προσαγωγές μέχρι στιγμής
– Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος στο Newsit – Κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής
– Κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ωρωπού – Τι δηλώνουν οι κάτοικοι
– Ετοιμάζουν… απόβαση στην Ευελπίδων οι κάτοικοι
– Χθες εξαγριωμένοι πολίτες έβαλαν φωτιά σε κουβούκλιο των διοδίων της Μαλακάσας λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ
– Περίπου 500 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις στην τιμή των διοδίων

Καζάνι που βράζει ο Ωρωπός μετά τις προσαγωγές που γίνονται από το πρωί για τα χθεσινά επεισόδια και εμπρησμό των διοδίων Μαλακάσας.

Εννά προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσεκρεζής και Ευάγγελος Λεμπούσης και ακόμα ένας, δυο δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συναιτερισμού Αυλώνος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού καθώς και ο κοινοτάρχης Μαρκοπούλου.
Οι προσαγωγές αυτές στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν συλλήψεις, αφού οι περισσότεροι φαίνονται στις κάμερες που κατέγραψαν τα επεισόσια.
Οι προσαγωγές έγιναν στα πλαίσια της προανάκρισης και μετά από συνεννόηση της ΓΑΔΑ με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως δήλωσε στο newsit ο Γιάννης ΟΙκονομάκος, προσήχθη λίγο πριν δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, στα διόδια.
“Περιμένουμε να αντιληφθούν ότι εμείς καταδικάσαμε τα επεισόδια από την πρώτη στιγμή”, δήλωσε μεταξύ άλλων στο Newsit ο δήμαρχος Ωρωπού. Ακούστε τη δήλωσή του, στο NewsIt…

Οι προσαχθέντες κρατούνται στην ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής και από εκεί, όσοι δεν αφεθούν ελεύθεροι, το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο εις βάρος του δημάρχου Ωρωπού αφορά σε: παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού, Κώστα Ανυφαντή, η δέσμευση της κυβέρνησης πως οι κάτοικοι της περιοχής θα εξαιρεθούν από τις αυξήσεις στα διόδια, δεν έχει ισχύσει.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι τοπικές αρχές έβαλαν… λουκέτο σήμερα στο δημαρχείο του Ωρωπού.



Όσοι μάλιστα πήγαν το πρωί στα ΚΕΠ για δουλειές, έμειναν με το στόμα ανοιχτό από τις εξελίξεις! 

Δείτε τί είπαν στο NewsIt

Το χρονικό της επίθεσης στα διόδια της Μαλακάσας

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στον σταθμό διοδίων της Μαλακάσας.

Οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής και του Δήμου Ωρωπού έκαψαν το πλευρικό κουβούκλιο στην κατεύθυνση προς Λαμία και προκάλεσαν ζημιές στο απέναντι που καλύπτει το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα.

Λίγο πριν τα επεισόδια, σύμφωνα με την εταιρεία Νέα Οδό που διαχειρίζεται τα διόδια υπήρχαν μέσα στους σταθμούς δυο υπάλληλοι οι οποίοι πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι με αυτοκινητοπομπή κινήθηκαν από τη Μαλακάσα προς τα διόδια των Αφιδνών, όπου έκλεισαν το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα προκαλώντας τεράστια ουρά αυτοκινήτων.





Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, στον παράδοδρομο της Εθνικής οδού.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ




Την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού δεν θα πληρώσουν καμία αύξηση. Όπως είπε «η τιμή διοδίων παραμένει γι’ αυτούς 2,10 ευρώ, αντί για 3,35 ευρώ που είναι η νέα τιμή Αφιδνών αυτή τη στιγμή».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός ελέγχου! Έκαψαν κουβούκλιο στα διόδια της Μαλακάσας πολίτες που διαμαρτύρονται για την αύξηση στην τιμή των διοδίων

O Xρυσοχοΐδης “δείχνει” τον Καραμανλή για τις αυξήσεις στα διόδια

Έξαλλοι οι οδηγοί με τις αυξήσεις στα διόδια – Έβλεπαν τις αποδείξεις και δεν πίστευαν στα μάτια τους – “Θα αρχίσουμε να σηκώνουμε τις μπάρες!”

Μπλόκο στις εθνικές! Τεράστιες αυξήσεις στα διόδια από τα μεσάνυχτα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε