Ελλάδα

Live News: Επίθεση της Ματίνας Παγώνη κατά του Μιχάλη Γιαννάκου για τις «πριβέ ΜΕΘ»

«Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου, των γιατρών οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ». Με τα λόγια αυτά, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, διέψευσε μιλώντας στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, τα όσα κατήγγειλε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Και συνέχισε η Ματίνα Παγώνη: «Δεν είναι δυνατόν -και το γνωρίζετε όλοι- μετά τις μάχες που έχουμε δώσει 2 χρόνια αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά τα οποία κρατάνε. Όταν εμείς έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid ασθενείς για να μπουν VIP».

Ματίνα Παγώνη: Αυτή είναι η διαδικασία

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είπε: «Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ, δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου, γιατί η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν.

Click4more: Θάνος Πλεύρης: «Fake news ότι κρατούνται κενές κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς»

Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο όταν υπάρχει θάνατος και υπάρχει κενό κρεβάτι ή εξιτήριο και αμέσως μετακινείται ο ασθενείς τον οποίο έχουμε διασωληνώσει. Δεν υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει δώσει όρκο Ιπποκράτη και πραγματικά κρατάει κρεβάτια αυτή τη στιγμή, σε αυτόν τον πόλεμο που ζούμε και δίνουμε όλοι, για να μπει κάποιος ασθενείς τον οποίο εσείς γιατί εγώ δεν διαχωρίζω τους ασθενείς σε VIP και οι οποίοι είναι δεύτερης κατηγορίας.

Για να μπεις σε μια Μονάδα σε ένα κρεβάτι υπάρχουν κάποια κριτήρια. Διασωληνώνεσαι βάσει των κριτηρίων και μετά πας σε κρεβάτι που αδειάζει. Είτε με εξιτήριο, σας είπα, είτε από θάνατο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας -γιατί εγώ έχω 4 διασωληνωμένους, στην κλινική μου, στην κλινική covid, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και αναμένουν κρεβάτι- έχω επικοινωνήσει με τα νοσοκομεία και είμαστε σε επαφή για να πάρουν τους ασθενείς. Εγώ δεν γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν μεταφέρονται οι άρρωστοί μου.

Μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν ασθενείς για εμάς τους γιατρούς vip ή οτιδήποτε άλλο. Και να σταματήσουν πλέον αυτές οι κατηγοριοποιήσεις των ασθενών γιατί είναι ντροπή, μπροστά στον πόνο που έχει κάθε οικογένεια και μπροστά στο θάνατο και στη ζωή που παίζουμε να αναφερόμαστε σε τέτοια περιστατικά».

Δείτε όσα είπε η Ματίνα Παγώνη

Πηγή: LIve News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Στη φυλακή ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι το 2022
Ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνακίου
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου 5