Ελλάδα

Lockdown: Πάνω από 75.000 μας κούνησαν μαντήλι! Ζήλεψαν το Παρίσι οι Αθηναίοι

Αδιάβατοι είναι πολλοί δρόμοι της Αθήνας σήμερα με την κίνηση να θυμίζει τουλάχιστον παραμονές Χριστουγέννων. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους από το πρωί είτε για να ψωνίσει, είτε για να φύγει από την Αττική!

Όταν βλέπαμε τις εικόνες από την φυγή των παριζιάνων την παραμονή του lockdown από την πρωτεύουσα της Γαλλίας δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Τώρα που η Αττική ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά, οι κάτοικοι της μεγαλύτερης περιφέρειας της Ελλάδας την εγκαταλείπουν μαζικά από το πρωί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τις 06.00 έως τις 17:00 δηλαδή μέσα σε 9 ώρες 75.898 ΙΧ είχαν περάσει από τα διόδια και των δυο εθνικών οδών. Άλλοι 27.000 είχαν φύγει την περασμένη Παρασκευή 30/11/2020. 

Η εικόνα θυμίζει τουλάχιστον έξοδο για Δεκαπενταύγουστο με τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να φεύγουν μαζικά. Και αυτό προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς καθώς η μετακίνηση αυτή μπορεί να αποβεί ακόμα και επικίνδυνη αφού όπως αναφέρουν τα επιστημονικά στοιχεία πολλοί από τους φορείς του κορονοϊού είναι ασυμπτωματικοί.

Την ίδια ώρα, και μέσα στην Αττική και σε κεντρικούς δρόμους επικρατεί χάος με μποτιλιαρίσματα και αποστάσεις που σε κανονικές συνθήκες μπορεί να χρειάζονται 20 με 40 λεπτά να γίνονται σε 2,5 ώρες.

Η εικόνα αυτή είναι από την Αττική Οδό 

κίνηση στους δρόμους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα – Βροχές στη δυτική Κρήτη
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, τοπικά στα βόρεια πελάγη 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα έως 6 μποφόρ
Καιρός
«Στα 17 μου πήγα με 45άρα, ήταν τέλεια» έγραφε 56χρονος από τη Φθιώτιδα σε ανήλικη - Του επιβλήθηκε 3ετής ποινή φυλάκισης
Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Απρίλιο του 2020, όταν ο τότε 56χρονος άνδρας, προσπάθησε να έρθει σε επαφή με 14χρονη μαθήτρια που του είχε κάνει αίτημα φιλίας μέσω social media
Φθιώτιδα: «Στα 17 μου πήγα με 45άρα, ήταν τέλεια» έγραφε 56χρονος σε ανήλικη – Του επιβλήθηκε 3ετής ποινή φυλάκισης
Στην εντατική ένας 12χρονος μετά από αιματηρό επεισόδιο μαθητών στην Τρίπολη - Βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής
Οι δύο ανήλικοι κατάφεραν τραύματα από μαχαίρι ο ένας στον άλλο - Αιτία του επεισοδίου φέρεται να ήταν προσβλητικά σχόλια για μια κοπέλα, φίλη του ενός από τους δύο μαθητές
Συμπλοκή μαθητών στην Τρίπολη
23