Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαραθώνια συνεδρίαση των ταξιτζήδων – Στα διόδια του Ρίου οι Αχαιοί – Πιέζουν για συνέχιση της απεργίας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το δικό τους μπαϊράκι φαίνεται να σηκώνουν κάποιες περιοχές, παρά το γεγονός ότι ήδη από προχθές έχει φανεί ότι η απεργία πάει προς λήξη

Η σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας που είναι σε εξέλιξη είναι κρίσιμη. Οι πληροφορίες λένε οτι είναι θυελλώδης καθώς Κρητικοί, Θεσσαλονικείς και Πατρινοί επιμένουν στη συνέχιση της απεργίας, παρά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλου ότι θα εισηγηθεί τέλος στις κινητοποιήσεις.

  Σχεδόν δύο ώρες μετά την έναρξή της έχουν τοποθετηθεί μόλις τρεις από τους 21 προέδρους των σωματείων της χώρας και αυτή τη στιγμή τοποθετείται ο τέταρτος.

Ως τώρα έχουν μιλήσει οι πρόεδροι των σωματείων της Πάτρας, του Ηρακλείου Κρήτης και της Θεσσαλονίκης. Και οι τρεις έχουν τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ισοψηφίας, σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, θα μετρηθεί διπλή η ψήφος του προέδρου. Εάν αποφασισθεί η λήξη ή αναστολή της απεργίας, τα ταξί θα βγουν αμέσως στους δρόμους.

Την Πέμπτη οι περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογραφεί καμία άδεια, η οποία έχει κατατεθεί μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αν δεν κατατεθεί ο νόμος και αν δεν προηγηθεί διαβούλευση, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ίδιοι.

Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν ακόμη ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και ζητησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Δεν δεσμεύτηκαν ωστόσο για την άρση των διώξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε βάρος αυτοκινητιστών για παρακώλυση συγκοινωνιών, αντιπαραθέτοντας ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεπορτάζ Newsit: Ταξί με… πολιτικά! – Αλωνίζουν οι “πειρατές” στο κέντρο της Αθήνας – βίντεο και φωτο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε