Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μαυρίκος: Νέα στοιχεία στην υπόθεση του φρικτού θανάτου! Γιατί τη μοιραία ημέρα δεν πήρε το αυτοκίνητό του; Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα

Μαυρίκος: Νέα στοιχεία στην υπόθεση του φρικτού θανάτου! Γιατί τη μοιραία ημέρα δεν πήρε το αυτοκίνητό του; Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα

– Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του τραγικού τέλους του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου
– Καρέ – καρέ εξετάζουν τα πλάνα από τις κάμερες της Αττικής Οδού οι Αρχές
– Με αναμμένα τα “αλάρμ” προσπάθησε να σταματήσει δεξιά αλλά δεν τα κατάφερε λόγω των διερχόμενων οχημάτων
– Όταν πλέον είχε καταλάβει πως έπρεπε να εγκαταλείψει το φλεγόμενο όχημα, προσπάθησε να βγει και από την πόρτα του συνοδηγού αλλα δεν πρόλαβε
– Το δικό του αυτοκίνητο βρισκόταν στο συνεργείο τις τελευταίες ημέρες
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την αυτοψία των εμπειρογνωμόνων της οικογένειας στο σημείο που κάηκε ζωντανός ο δημοσιογράφος

Απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που υπάρχουν στην υπόθεση του τραγικού τέλους του Παναγιώτη Μαυρίκου προσπαθούν να δώσουν οι Αρχές. Όλα αυτά την ώρα που σήμερα το πρωί, οι εμπειρογνώμονες της οικογένειας του εκδότη έκαναν αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας στην Αττική Οδό.

Τα τελευταία λεπτά

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, μελετούν πλάνο – πλάνο τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της Αττικής Οδού.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τον Παναγιώτη Μαυρίκο να προσπαθεί να βγει και από την πόρτα του συνοδηγού

Το Posrsche Cayenne του εκδότη φαίνεται να κινείται στη μεσαία λωρίδα με περίπου 110 χιλιόμετρα την ώρα. Κάποια στιγμή κάνει ζιγκ ζαγκ, δείχνοντας ότι είτε ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας, είτε πως έχει ξεκινήσει να εκτυλίσσεται μία “τυφλή” φωτιά που έχει ως αποτέλεσμα το να μπουν καπνοί στην καμπίνα.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ανάβει “αλάρμ” στη μεσαία λωρίδα και φαίνεται μία αρχική προσπάθεια να οδηγήσει το αυτοκίνητο στην ΛΕΑ. Ωστόσο λόγω του ότι τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν με ταχύτητα δεν τα καταφέρνει και μετά τη γέφυρα του Mall, πάντα με αναμμένα τα “αλάρμ”, κατευθύνεται σταδιακά πριος την αριστερή λωρίδα.

Είναι το σημείο μετά τη γέφυρα που οι καπνοί έχουν αρχίσει να πυκνώνουν. Μειώνει σταδιακά την ταχύτητα και τότε φουντώνει η φωτιά. Υπάρχει η κίνησή του να βγει από την πόρτα, αλλά “φρακάρει” στο στηθαίο και διαπιστώνεται νέα κίνησή του να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού, ωστόσο η φωτιά πλέον είναι πολύ μεγάλης έντασης και ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν προλαβαίνει να απεγκλωβιστεί.

Το δικό του αυτοκίνητο και η μοιραία επιλογή

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει το περιβάλλον του, το δικό του αυτοκίνητο, το είχε εκείνες τις ημέρες στο συνεργείο και κυκλοφορούσε με ταξί.

Εκείνη την ημέρα πήρε εκτάκτως το αυτοκίνητο της συζύγου του γιατί έπρεπε να πάει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού…

Η αυτοψία των εμπειρογνωμόνων της οικογένειας

Επιτόπια αυτοψία στο σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο εκδότης της εφημερίδας, “Ακρόπολη”, Παναγιώτης Μαυρίκος, πραγματοποίησαν οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν οριστεί από τους συγγενείς του εκδότη, κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σχετικά με την αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στο όχημα. Τα έως τωρα στοιχεία δείχνουν πως το σενάριο του δυστυχήματος είναι το πιο πιθανό.

Όπως είχε εξηγήσει τις τελευταίες μέρες ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας δεν μπόρεσαν να ειναι παρόντες στην αυτοψία που διεξήγαγε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Οι εμπειρογνώμονες θέλησαν να αναζητήσουν ίχνη καυσίμου κατά μήκος της ασφάλτου. Παράλληλα, εξέτασαν γιατί το πολυτελές όχημα έπιασε τοσο γρήγορα φωτιά.

Επίσης, τη Δευτέρα (13.06.2016) τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών θα εξετάσουν το μοιραίο αυτοκίνητο. Το σχετικό πόρισμα αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα δήλωσαν μετά την αυτοψία που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες

Δείτε τις εικόνες και βίντεο από το σημείο 

 

Μέτρησαν τις αποστάσεις και συνέλεξαν στοιχεία

Οι πραγματογνώμονες που βρέθηκαν στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Μαυρίκος, μετρούσαν για αρκετή ώρα τις αποστάσεις, τραβούσαν φωτογραφίες και συνέλεγαν οποιοδήποτε στοιχείο μπορούσαν να βρουν.

Στο σημείο της τραγωδίας

Οι πραγματογνώμονες ουσιαστικά “ακολούθησαν” την πορεία του τζιπ και τελικά έφτασαν στο σημείο… μηδέν. Εκεί όπου το Porsche Cayenne του Παναγιώτη Μαυρίκου τυλίχθηκε στις φλόγες.

Δείτε τις εικόνες

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο!

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha το Σάββατο το βράδυ, φαίνεται καθαρά η φωτιά που εκδηλώθηκε στο μαύρο Καγιέν του εκδότη να περιορίζεται αρχικά στην καμπίνα του οδηγού, χωρίς να έχει προκληθεί από την μηχανή.

Το βίντεο μάλιστα σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, δείχνει και την προσπάθεια του Παναγιώτη Μαυρίκου, να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο Καγιέν, όμως το τσιμεντένιο διαχωριστικό της Αττικής Οδού, εμποδίζει τη συγκεκριμένη ενέργεια, καταδικάζοντας τον εκδότη σε τραγικό θάνατο.

Μιλώντας στον Alpha, η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου εμφανίζεται σίγουρη πως δεν πρόκειται για δυστύχημα, αλλά για δολιοφθορά που είχε σκοπό τον θάνατο του γιού της. “Το σκοτώσανε το παιδί μου. Αύριο θα έβγαζε πολλά στη φόρα για πολλούς και το σκοτώσανε”.

Η κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου θα γίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά στις 15:00 το μεσημέρι – Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείου Σχιστού – Αντί στεφάνων η οικογένειά του επιθυμεί να δοθούν τα χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού. 

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τη σημερινή πραγματογνωμοσύνη

“Κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία υπέβαλε το δικηγορικό μας γραφείο για λογαριασμό της οικογένειας του αειμνήστου Παναγιώτη Μαυρίκου, ενεκρίθη η διενέργεια εγκληματολογικής αυτοψίας στο σημείο του τραγικού γεγονότος, την οποία θα διενεργήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι, κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής.

Η διενέργεια της αυτοψίας θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) 8 το πρωί και θα διενεργηθεί, διότι οι τεχνικοί μας σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ώστε τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι όσο και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων, τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος.

Εκτός της αυτοψίας, την Δευτέρα θα εξετάσουν από κοινού την Porsche Cayenne οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και οι τεχνικοί μας σύμβουλοι. Το πόρισμα που θα εξαχθεί αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Μίλτος Σακελάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε