Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Με επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κανονικά πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας παρά την απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση. Ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 20:00. Σε τουλάχιστον 5 προσαγωγές προέβη η αστυνομία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν σήμερα παρά την απαγόρευση ο ΣΥΡΙΖΑ και η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή, ημέρα που συνεδρίαζαν στην Αθήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επεισόδια όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας

Λίγο μετά τις 20:00 ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομια να κάνει χρήση δακρυγόνων. Ειδικότερα τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδες διαδηλωτών που ήταν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, επί της οδού Σταδίου, προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο και να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών .

Βίντεο από την ένταση

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στα Προπύλαια με ομάδα κουκουλοφόρων να βάζει φωτιές σε κάδους απορριμάτων, προκαλώντας φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας.

Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς Εξάρχεια και η ένταση αποκλιμακώθηκε. Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Οι συγκεντρώσεις

Νωρίτερα, και ειδικότερα λίγα λεπτά μετά τις 19:00 ξεκίνησε η πορεία προς το Ζάππειο.


Oι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ιδιαίτερα ισχυρές και κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει τη Σταδίου έχοντας εντολή να μην περάσει κανείς.

Επίσης, ελικόπτερο παρακολουθούσε τις κινήσεις των διαδηλωτών κι ενημέρωνε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ

Στην πρώτη γραμμή της πορείας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Γρηγόρης Kαλομοίρης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση γυρίζουν τη χώρα στις πιο μαύρες και σκοτεινές μέρες της ιστορίας της. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει μπανανία των ευρωμανδαρίνων » είπε και πρόσθεσε ότι οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη και δημοκρατική.

Δείτε το βίντεο

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία και ύστερα από διαπραγματεύσεις επετράπη μόνο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν κάτι που οι ίδιοι αρνήθηκαν λέγοντας “δεν είμαστε εδώ ως βουλευτές αλλά ως διαδηλωτές”.

Δείτε το βίνετο

Στη συνέχεια διαδηλωτές ανέβηκαν την Ομήρου και προσπάθησαν  να φτάσουν στο Ζάππειο μέσω της Πανεπιστημίου. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έκανε αναστροφή με κατεύθυνση προς Ομόνοια.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια.

Ρεπορταζ: Μιχάλης Λαγάνης
Επιμέλεια: Ιωάννα Θυμουλέα

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurogroup και Ecofin απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις το επόμενο διήμερο – Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε