Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αμφίπολη – Σήμερα οι βαρυσήμαντες ανακοινώσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αμφίπολη – Σήμερα οι βαρυσήμαντες ανακοινώσεις

Εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπ. Πολιτισμού σχετικά με τα ευρήματα στο λόφο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης.

Με αγωνία αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου πολιτισμού σχετικά με τα ευρήματα στο λόφο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης κι ενώ οι ανασκαφικές εργασίες συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχαιολόγοι στο εσωτερικό του μνημείου, φέρεται να βρίσκονται μπροστά σε σφυρηλατημένες περίτεχνα κομμένες πέτρες, μάρμαρα, κάτι το οποίο αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, που συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Η αστυνομική δύναμη στο σημείο έχει διπλασιαστεί ενώ τουρίστες συρρέουν στο λόφο για να δουν έστω και από μακριά τμήμα του περιβόλου του Τύμβου. Οπως έγινε γνωστό από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο δήμος, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περιέργων, και κατά τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε

Αμφίπολη: Όλα έτοιμα για να φωταγωγήσουν τον αρχαίο τάφο – Μέσα στις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα

Μνημείο πρωτοφανών διαστάσεων ο τάφος της Αμφίπολης – Αύριο οι βαρυσήμαντες ανακοινώσεις

Δεν είναι μόνο ο τάφος στην Αμφίπολη – Δείτε τι βρήκαν στον Αργολικό Κόλπο

Γιατί βάζουν “στρατιά” αστυνομικών στην Αμφίπολη; Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η ανακάλυψη;

“Φρούριο” ο τάφος της Αμφίπολης! Γιατί αυξάνουν την αστυνομική παρουσία στις ανασκαφές;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε