Ελλάδα

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιστέκονται στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

«Δεν υποχωρούμε. Όχι στην εξαφάνιση και εξαθλίωση του εμπορίου», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), σε ανακοίνωσή της σχετικά με την απόφαση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ είναι ξεκάθαρο ότι είχαν βάση οι καταγγελίες που έκαναν από κοινού με τους εμπόρους, εδώ και καιρό, ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η πλήρης κατάργηση της Κυριακής αργίας «και η καταστροφή και η εξαφάνιση του ελληνικού εμπορίου, με ανακατανομή σε βάθος χρόνου του λιγοστού (λόγω κρίσης) τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες -μαζικά κλεισίματα καταστημάτων και απολύσεις εργαζομένων (εργαζόμενοι ωρομίσθιοι, φθηνοί και απλήρωτοι και Κυριακάτικη μαύρη εργασία)».

Όλα τα παραπάνω, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «βαφτίζονται» ανταγωνιστικότητα, εκσυγχρονισμός των αγορών και εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Όμως, σημειώνεται, το ελληνικό εμπόριο το εκφράζουν οι εμποροϋπάλληλοι και οι Εμπορικοί Σύλλογοι και όχι τα ξένα πολυεθνικά συμφέροντα, «οπότε, η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει στην πράξη».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος δηλώνει ότι θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες και θα οργανώσει τον αγώνα ανατροπής, προκειμένου να καταργήσει τη νομοθετική ρύθμιση. Θα προχωρήσει σε συσκέψεις με τα σωματεία-μέλη της και τους εργαζόμενους και σε κοινή συμπόρευση με τους εμπόρους, ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση συμμαχίας για το εμπόριο και τη διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιγότερα τα ανοιχτά μαγαζιά στην Πάτρα – Ο κόσμος έκανε βόλτα, όχι ψώνια (VIDEO)

Αυτές είναι οι περιοχές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές – Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση

Γιακουμάτος στο Newsit: Δεν επανεξετάζω το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές – Ξεκινάω διαβούλευση από που θα ξεκινήσει

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό ντροπής στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής: 40 κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται «παρκαρισμένα»
Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι αποδεκατισμένες και συναντούν «τοίχο» στην προσπάθεια να μεταφέρουν τα παιδιά σε δομές φιλοξενίας, λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Νοσοκομείο
«Υποκλίθηκα στον Ράμα για τα λόγια που είπε για την Κέρκυρα» υποστηρίζει ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
«Να διευκρινίσω πως δεν κλήθηκα σε προεκλογική ομιλία του κ. Ράμα. Προσκλήθηκα σε μια σημαντική γιορτή για την έναρξη του τουρισμού» είπε χαρακτηριστικά
Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης 1
Έρχονται και άλλες συλλήψεις για «γρηγορόσημα» στα κτηματολογικά γραφεία – Τα ψηφιακά εργαλεία της αστυνομίας «πρόδωσαν» τους 9
Μάλιστα, στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει και κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη για το «γρηγορόσημο»
Πολυκατοικίες