Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ποιο ενιαίο μισθολόγιο; Από 700 ως 7.700 ευρώ οι μισθοί στο Δημόσιο – Ποιοι… ξέχασαν να κάνουν μειώσεις την ώρα που άλλοι πεινάνε;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– 7.761 ευρώ ο μισθός του διευθυντή του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας
– 7.144 ευρώ με τα επιδόματα ο μισθός του αρχιπλοηγού επαρχίας στο ναυτικό προσωπικό της πλοηγικής υπηρεσίας
– 4.078 ευρώ ο μισθός του διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου

Την ώρα που κάποιοι στο δημόσιο παίρνουν μισθούς πείνας των 700 και 800 ευρώ και δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη το ενιαίο μισθολόγιο κάποιοι, ακόμη και σε υπό διάλυση οργανισμούς εξακολουθούν να έχουν αμοιβές- σκάνδαλο.
Ακόμη και μεταξύ των υπηρεσιών των ίδιων υπουργείων οι μισθολογικές διαφορές φτάνουν τα 1.500 και τα 2.000 ευρώ για υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα.

Τεράστιες μισθολογικές διαφορές για υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα στο ίδιο υπουργείο

Εκτός από τους μισθούς-σκάνδαλο των χιλιάδων ευρώ που διαβάσατε παραπάνω υπάρχουν και διαφορές που δημιουργούν τεράστια ερωτήματα.

Για παράδειγμα στο υπουργείο μεταφορών υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε μετρο, τραμ και ηλεκτρικό έχουν μέσες μηνιαίες αποδοχές 2.600 ευρώ την ώρα που οι συνάδελφοί τους στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι μισθοί είναι κοντά στα 1.300 ευρώ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοντά στα 1.700

Στο ΤΕΟ μάλιστα το οποίο είναι υπό κατάργηση οι μισθοί είναι κοντά στα 2.300 ευρώ το μήνα.
Τα παράλογα συνεχίζονται και σε άλλα υπουργεία.

1.000 και 2.000 ευρώ διαφορά στους μισθούς των υπαλλήλων στο ίδιο υπουργείο

Στο περιβάλλοντος οι υπάλληλοι ΠΕ της ΔΕΗ έχουν μισθούς κοντά στα 3.700 ευρώ μεικτά ή 2.100 καθαρά την ώρα που μισθοί για υπαλλήλους ΠΕ στο ίδιο υπουργείο έχουν μέσο όρο τα 930 ευρώ το μήνα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών ένας υπάλληλος που υπηρετεί στην Ελλάδα έχει απολαβές κοντά στα 1.600 ευρώ ενώ με τα ίδια προσόντα ένας υπάλληλος στο εξωτερικό έχει μισθό 3.600 ευρώ.

Με δασκάλους και καθηγητές να μην φτάνουν ούτε τα 1.000 ευρώ ακόμη και με προϋπηρεσία 10 ετών κάποιοι θεωρούν προκλητικούς τους μισθούς των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με μέσο όρο τα 2.100 ευρώ ή τους μισθούς των υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ με μέσο όρο στα 2.300 ευρώ το μήνα.

Αντίστοιχα προκλητικοί θεωρούνται εν μέσω κρίσης μισθοί όπως αυτοί στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς με μέσο όρο τα 3.400 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε