Πέμπτη, 16 Μαΐ
21oC Αθήνα

Προθεσμία πήρε από τον εισαγγελέα ο Πελεγρίνης – Μπάχαλο με την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών στα Πανεπιστήμια

Προθεσμία πήρε από τον εισαγγελέα ο Πελεγρίνης – Μπάχαλο με την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών στα Πανεπιστήμια

Το σκηνικό στα Πανεπιστήμια παραμένει χαώδες με κάποιες σχολές του ΕΚΠΑ να είναι ανοικτές, κάποιες άλλες κλειστές και το Πολυτεχνείο ανοικτό. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις.

Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα έλαβε από τον εισαγγελέα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης, που είχε κληθεί σήμερα σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.
Ο κ. Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ κατηγόρησε τον κ. Πελεγρίνη για κακοδιαχείριση.
Όπως υποστηρίχθηκε: “Τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχασε περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ από ζημιές του χαρτοφυλακίου κινητών αξιών, όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός του είναι 18 εκατ. ευρώ. Από τις ζημιές αυτές, 6.704.588,07 ευρώ μόνο προέρχονται από την αναγκαστική διαχείριση της Τράπεζας της Ελλάδας κατά το PSI και οι υπόλοιπες από διαχείριση του χαρτοφυλακίου από τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου, των οποίων προΐσταται”.

Στις σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι ανοικτές γίνεται μάχη για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, ενώ κάποιες άλλες παραμένουν κλειστές αφού η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ συνεχίζεται.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι για να μην χαθεί το εξάμηνο θα γίνουν μαθήματα ακόμα και έως τις αρχές Αυγούστου, αφού πρέπει να συμπληρωθούν 13 εβδομάδες μαθημάτων και 3 εβδομάδες για κάθε εξεταστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχίζουν τα μαθήματα στη Νομική Σχολή

Εκτός ορίων η μάχη για το ΕΚΠΑ – Κόλαφος το Συμβούλιο για τον Πελεγρίνη: Επί θητείας του χάθηκαν 70 εκατ. ευρώ

ΕΚΠΑ: Δεν εμποδίζουμε την είσοδο σε χώρους του πανεπιστημίου μας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε