Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σάλος από το βίντεο με τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη! “Χαμογελούσε για να κρύψει τον πόνο και την ταπείνωση του”

Σάλος από το βίντεο με τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη! “Χαμογελούσε για να κρύψει τον πόνο και την ταπείνωση του”

– Στη δημοσιότητα video από τα καψώνια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη!
– Αμήχανος ο 20χρονος, προσπαθεί να ξεφύγει από τους συμφοιτητές του
– Τους παρακαλεί να τον αφήσουν αλλά εκείνοι συνεχίζουν χωρίς να τον ακούν
– Δικηγόρος οικογένειας Γιακουμάκη στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου: Ο πόνος που προκαλείται στην οικογένεια είναι τεράστιος
– Τι λέει η επίκουρος καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χ. Αντωνοπούλου
– Μέσα στον Ιούνιο θα καταθέσουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη
– Θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο διάρκειας δυόμισι λεπτών που δείχνει τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη από συμφοιτητές του μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Το ντοκουμέντο που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος έχει πρωταγωνιστές τους οκτώ νεαρούς που κατηγορήθηκαν ότι προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον 20χρονο φοιτητή, που τον Φεβρουάριο του 2015 έδωσε τέλος στη ζωή του, μη μπορώντας να αντέξει άλλο το bullying!

Το video που ανέβασε το Ελεύθερος Τύπος στη σελίδα του στο YouTube, διάρκειας σχεδόν 2:30 “κατέβηκε” από το κανάλι της εφημερίδας γιατί θεωρήθηκε πως “παραβαίνει την πολιτική του YouTube σχετικά με την παρενόχληση και την επιθετική συμπεριφορά (bullying)”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Το περιστατικό εκτυλίσσεται στο δωμάτιό του στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Ο 20χρονος είναι πεσμένος στο κρεβάτι του δωματίου του και παρακαλεί τους συμφοιτητές του από την Κρήτη να τον αφήσουν ελεύθερο.

Το βίντεο καταγράφεται από ένα από τα άτομα που του επιτίθενται. Οι νεαροί φωνάζουν και γελούν, ενώ ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τους φωνάζει ότι πονά και τους λέει να τον αφήσουν. Οι συμφοιτητές του ωστόσο δεν τον ακούν, αντιθέτως ξεσπούν σε γέλια και συνεχίζουν το “παιχνίδι” τους εναντίον του 20χρονου. Ο νεαρός αν και φωνάζει ότι πονάει, προσποιείται κάποια στιγμή ότι γελάει ίσως σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τον αφήσουν.

 

Εμφανίζεται αμήχανος. Λέει πως δεν μπορεί να κουνήσει ούτε τα πόδια ούτε τα χέρια του. «Αφήστε με. Πονάω», παρακαλάει αλλά εκείνοι γελούν και δεν τον ακούν.

Ένας μυώδης νεαρός πιάνει κεφαλοκλείδωμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τον σηκώνει από το κρεβάτι και με δύναμη τον ξαπλώνει ξανά κάτω πιέζοντας με βία το κεφάλι του. Ο 20χρονος μοιάζει παραδομένος. Σαν να περιμένει μοιρολατρικά να τελειώσουν το “παιχνίδι” τους και να τον αφήσουν ελεύθερο.

Κάποια στιγμή ένας από τους νεαρούς ακούγεται να λέει “φτάνει. Αφήστε τον τώρα“. Λίγο μετά το μαρτύριο τελειώνει. Οι νεαροί, μαζί και εκείνος που τραβάει το βίντεο βγαίνουν από το δωμάτιο.
Όλα δείχνουν ότι το… παιχνίδι ήταν συνηθισμένο, οι νεαροί έκαναν όσα έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και κατέγραφαν τα πάντα σε βίντεο…

Σύμφωνα με την εφημερίδα το βίντεο αυτό βρέθηκε στα χέρια των αρχών όταν κάποιος από τους σπουδαστές φαίνεται ότι μετάνιωσε για τα όσα συνέβαιναν και το παρέδωσε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής. Οι Αρχές πήραν στα χέρια τους το βίντεο-ντοκουμέντο, αποθηκευμένο σε CD, τον Μάρτιο του 2015. Μετά τον μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Βαγγέλη, οι νεαροί αυτοί κατηγορήθηκαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το βίντεο γυρίστηκε στις αρχές του 2014, σε μια περίοδο που οι επιθέσεις σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχαν πυκώσει και οι συντοπίτες του, τον τραμπούκιζαν άγρια μέσα στο ίδιο του το δωμάτιο. Το δωμάτιο 212 από το οποίο αναγκάστηκε να μετακομίσει λίγο καιρό αργότερα. Άλλωστε ο συγκάτοικός του είναι ο ένας από τους συνολικά οκτώ κατηγορουμένους φοιτητές.

Ο Βαγγέλης φοράει το αγαπημένο του μπλε φούτερ με τη λέξη «Italia», το οποίο φορούσε και τη μέρα της εξαφάνισής του στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Οι τραμπουκισμοί γίνονται πάνω στο κρεβάτι του, το οποίο στις 8 Μαρτίου 2014 έγινε κομμάτια από τους συμφοιτητές του. Την περίοδο εκείνη, ο Βαγγέλης ήταν διακοπές στην Κρήτη και όταν γύρισε προσπάθησε μόνος σε κακή ψυχολογική κατάσταση να το φτιάξει.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δ. Μπούκας, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, τόνισε πως “ο πόνος που προκαλείται στην οικογένεια από τέτοια θέματα είναι τεράστιος… Αυτές οι βαρβαρότητες είχαν στόχο έναν μόνο άνθρωπο”. 

Από την πλευρά της, η επίκουρος καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χ. Αντωνοπούλου, εξήγησε πως: “Το βίντεο ήταν τραγικό. Όμως από την αρχή αυτής της υπόθεσης, υπήρξε ένας ορισμός ότι αυτό το παιδί υπέστη bullying. Αυτός ο όρος δεν συνηθίζεται για άτομα άνω των 18 ετών. Αν το ονομάζουμε bullying είναι πιο εύκολο να ταυτιστεί με αυτοκτονία.
Εδώ δεν έχουμε μόνο bullying, έχουμε σωματική και ψυχική κακοποίηση, γι’ αυτό περνάει σε εγκληματικές συμπεριφορές και όχι τόσο στο συναισθηματικό bullying”. Αναφερόμενη στα στιγμιότυπα, στα οποία ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φαίνεται να χαμογελάει, σχολίασε: “Πολλές φορές το χαμόγελο είναι ο τρόπος να κρύψεις τον πόνο και την ταπείνωση. Αυτά τα παλικάρια, αν θέλουμε να τα λέμε παλικάρια, προσπαθούν να εξευτελίσουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι ρατσιστές, κακοποιά στοιχεία και αυτό το είδος του ανθρώπου που επιβάλει τον τρόπο σκέψης, λειτουργίας και καταπιέζει όποιον δεν το ακολουθεί…”.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε