Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σε ύφεση η φωτιά στην Κερατέα μετά από μια νύχτα… κόλαση για τους κατοίκους – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ - NEWSIT
ΦΩΤΟ - NEWSIT

– 300 μέτρα έκταση φωτιάς στην Κερατέα έθεσαν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες σήμερα το πρωί
– 125 πυροσβέστες, αεροσκάφη, ελικόπτερα και εθελοντές έδωσαν μάχη με την πυρκαγιά
– Ο καιρός ήταν σύμμαχος καθώς οι άνεμοι δεν θα είναι ισχυροί

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Κερατέα και απείλησε τον οικισμό Ελαιοχώρι. Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται απο τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν τη νύχτα, ενώ δεν χρειάστηκε απο το πρωί μέχρι αυτή την στιγμή η επέμβαση εναέριων μέσων.

Οι ζημιές απο την πυρκαγια θα υπολογιστούν μετά την κατάσβεση της, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά μόνο σε μία στάνη και ένα παρκείμενο παράπηγμα- αποθήκη.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρα.

Το χρονικό

Έζησαν ξανά τον εφιάλτη της φωτιάς και την αγωνία μήπως χάσουν τα σπίτια τους από τη φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία μέτωπα με διαφορά λίγο περισσότερο από μισή ώρα. Πρώτα στην περιοχή Σάκκα, μετά τον Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια στη Λάκιζα. Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.







Στην περιοχή υπάρχει χαμηλή βλάστηση και εκτάσεις με λίγα πεύκα.

Σπίτια δεν απειλήθηκαν, ούτε και απειλούνται. Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να μην υπάρξει πρόβλημα ούτε στη συνέχεια.

Ωστόσο, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, δήλωσε πως έχουν παραδοθεί στις φλόγες τουλάχιστον δύο, ίσως και τρία σπίτια, κοντά στην παλιά χωματερή της Κερατέας, πληροφορία που διαψεύδει η πυροσβεστική υπηρεσία, από την οποία τονίζεται κατηγορηματικά πως κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές.






Αν και το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω και των συνεχών αναζωπυρώσεων, οι φωτιές σε Λάκιζα και Σάκκα είναι σε ύφεση αλλά ανησυχία υπάρχει για το μέτωπο στον Προφήτη Ηλία, όπου η φωτιά κινείται προς το βουνό και εκεί υπάρχουν σημεία με πυκνή πευκόφυτη έκταση.



Κάτοικος της περιοχής ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της φωτιάς είπε ότι: “Στον οικισμό μας τουλάχιστον δεν κινδύνευσαν σπίτια. Είμαστε στην Διψέλιζα Κερατέας. Φύσαγε πολύ, είχε νοτιά και γι’ αυτό η φωτιά πήγε στα δύσβατα. Είναι απάτητα μέρη εδώ. Πιθανότατα η φωτιά ξεκίνησε από την Σάκκα, δηλαδή έχει διανύσει τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα. Υπάρχει άλλο ένα μέτωπο μέσα στη ρεματιά”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Εμπρησμό από πρόθεση “δείχνουν” τα στοιχεία

 

Φωτιά στις θέσεις Σάκκα και Λάκιζα Κερατέας – Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής επί τόπου – Δεν απειλούνται σπίτια

Μαίνεται η φωτιά στο Αλιβέρι

Κιλκις: Χίλια στρέμματα κάηκαν στο Πεδινό – Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μπακέικα

Φωτιά σε οικόπεδο στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Εύβοια: Φωτιά στη Λαμπούσα – Δεν απειλούνται σπίτια

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε