Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ντου” των ενστόλων στη Βουλή! Τους απώθησαν αστυνομικοί [vids, pics]

“Ντου” των ενστόλων στη Βουλή! Τους απώθησαν αστυνομικοί [vids, pics]

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες με μαύρα μπαλόνια στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, καθώς και για τις μείωσεις που κρύβει το μέτρο της προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές τους. Όταν έφτασαν στη Βουλή, ωστόσο, επικράτησε ένταση.

Οι ένστολοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκινώντας από την πλατεία Καραϊσκάκη, με επόμενο σταθμό τη Βουλή, καταγγέλλοντας τη δραματική μείωση στο εισόδημα τους, που θέτει ακόμη και ζήτημα ασφαλείας ειδικά για τους νέους που κατατάσσονται στα σώματα ασφαλείας.

Οι εντυπωσιακές αστυνομικίνες στη διαδήλωση των ενστόλων! [pics]

Όταν, λοιπόν, έφτασαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο επικράτησε ένταση, με τους διαμαρτυρόμενους να βρίσκονται στο πλάι της Βουλής. Έγινε ένα μικρό… ντου, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν και να υπάρχουν αντεγκλήσεις.

Ευτυχώς, πάντως. η κατάσταση δεν ξέφυγε…

Δείτε το βίντεο

Μια στάση στην… κατάληψη!

Αμέσως πριν βρεθούν στη Βουλή, πάντως, οι ένστολοι έκαναν μια στάση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκεί όπου τελεί ακόμη (σ.σ. από το μεσημέρι της Τετάρτης, 17.05.2017) κατάληψη στο γραφείο του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Γιώργου Χουλιαράκη, από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ και πέντε ακόμη άτομα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωνε πως «δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ, εάν δεν δούμε τον κ.Χουλιαράκη. Ο υπουργός έχει υποχρέωση να μας δει και να ακούσει αυτά που έχουμε να του πούμε».

Κάτι που τελικά έγινε, αφού η κατάληψη συνεχίζεται και οι ένστολοι που πέρασαν από το σημείο άναψαν καπνογόνα, με τους καταληψίες να βγαίνουν στα παράθυρα και να… αποθεώνονται. Οι ένστολοι φώναζαν “πρόεδρε θυμήσου, είμαστε μαζί σου”…

Δείτε τις στιγμές σε βίντεο και φωτογραφίες

  

Το ξεκίνημα της συγκέντρωσης

Νωρίτερα, οι ένστολοι που βρέθηκαν στην διαδήλωση ήταν εκατοντάδες. 


Όπως λέει ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαΐρίδης, η προσωπική διαφορά θα επιφέρει μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών από 50 μέχρι 400 ευρώ, ενώ οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για αδυναμία να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, μετά το ψαλίδισμα στους μισθούς τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε