Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Strassenbande: Η συμμορία ανηλίκων που τρομοκρατούσε – Εικόνες ντοκουμέντο

Strassenbande: Η συμμορία ανηλίκων που τρομοκρατούσε – Εικόνες ντοκουμέντο

Φωτογραφίες ντοκουμέντο, διαλόγους και λεπτομέρειες από τη δράση της βίαιης συμμορίας των ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά και χτυπούσε νεαρά άτομα στου Ζωγράφου, την Καισαριανή, το Βύρωνα, με σκοπό να τα ληστέψει, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr. 

Η συμμορία φόβητρο που μετά από συντονισμένες έρευνες έπεσε στα χέρια των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποτελούνταν από 15 άτομα. Από αυτούς συνελήφθησαν οι 12 εκ των οποίων 10 ανήλικοι και δύο ενήλικοι, ενώ ένα ακόμα ανήλικο μέλος της είναι προσωρινά κρατούμενος. Παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει ακόμα δύο άτομα της συμμορίας που τρομοκρατούσε περιοχές γύρω από του Ζωγράφου, τα οποία και αναζητούν. 

Η ομάδα που αποκαλούνταν “Strassenbande” (συμμορία του δρόμου) δραστηριοποιούνταν στις περιοχές Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα και στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Μάλιστα τα μέλη τους είχαν κι έντονη παρουσία έξω από τα σχολεία των παραπάνω περιοχών, όπου εκεί προχωρούσαν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών. 

Οι δράστες δεν δίσταζαν να ξυλοκοπήσουν τα θύματα τους, ενώ ανέβαζαν και φωτογραφίες από τα κατορθώματα τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσαν ρόπαλα, μαχαίρια σε σιδηρογροθιές τις οποίες τροποποιούσαν, προσθέτοντας λάμες στις άκρες τους. 

    

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις ληστειών, δύο περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών και καταστροφές σε οχήματα του δήμου Βύρωνα. 

Ξυλοδαρμοί και ληστείες

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον τους, τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου του 2021 μέλη της συμμορίας, η οποία πάντα στόχευε να υπερτερεί αριθμητικά προκειμένου να εξασφαλίσει αποτέλεσμα που ήθελε, επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών της Άμεσης Δράσης στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Νέα Σμύρνη. Εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ωστόσο δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. 

Λίγες ημέρες αργότερα στις 22 Μαΐου στο στόχαστρο της εγκληματικής οργάνωσης θα μπουν τέσσερις 15χρονοι οι οποίοι βρίσκονταν σε γήπεδο μπάσκετ πίσω από το δημαρχείο της Καισαριανής. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν δέκα το βράδυ όταν η αδίστακτη συμμορία επιτέθηκε στους ανήλικους. Αφού άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο,  ακουστικά και μια ζακέτα από τα θύματα τους στη συνέχεια τα ξυλοκόπησαν και εξαφανίστηκαν. 

Η συμμορία, που είχε αντιπαλότητα με άλλη ομάδα ανηλίκων που δραστηριοποιείται στην περιοχή και μάλιστα την προκαλούσε και μέσω των social media για να λύσουν τις διαφορές τους, θα πραγματοποιήσει το επόμενο χτύπημα της τα ξημερώματα της 20ης  Ιουνίου του 2021. Θύματα τους ένας 19χρονος κι ένα 20χρονος που κινούνται στην λεωφόρο Κατεχάκη, κοντά στη είσοδο των φοιτητικών εστιών της Πολυτεχνειούπολης. Με την απειλή μαχαιριών και με χτυπήματα ξ πολυάριθμη ομάδα θα πάρει από τα θύματά της δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι, ένα σταυρό και το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχεις συνταχθεί από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, από το βράδυ 13ης Σεπτεμβρίου έως και τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, θα προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές σε οχήματα του δήμου Βύρωνα που ήταν σταθμευμένα στο θέατρο Βράχων. Θα καταστρέψουν ένα λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας και σε ένα σχολικό λεωφορείο των παιδικών σταθμών του δήμου. 

«Παίζει κανά πένταρι»

Οι αστυνομικοί όμως που είχαν αναλάβει την παρακολούθηση των μελών της συμμορίας, τους εντόπισαν τουλάχιστον δύο φορές να βρίσκονται έξω από σχολικές μονάδες και να διακινούν ναρκωτικές ουσίες. Στις 11 Ιουνίου του 2021, οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν έξω από σχολικό συγκρότημα του Βύρωνα. Εκεί προμήθευσαν με κάνναβη δύο ανηλίκους, παίρνοντας το ποσό τον 5 ευρώ από τον κάθε… αγοραστή. 

«Από τη φυσική επιτήρηση των κατηγορουμένων διαπιστώθηκε ότι απογευματινές ώρες της 11ης Ιουνίου συγκεντρώθηκαν έξω από σχολείο του Βύρωνα οι…. ( αναφέρει οκτώ άτομα της συμμορίας) . Κάποια στιγμή ο Σ. παρέδωσε στον Α.  μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχων τη ναρκωτική ουσία κάνναβη. Ο Α. το παρέλαβε και το παρέδωσε αμέσως σε ανήλικο αγόρι το οποίο του έδωσε ως αντίτιμο το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ και απομακρύνθηκε πεζός. Οι υπόλοιποι παρέμεναν στο σημείο με τα λοιπά ανήλικα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή εκείνη και κοιτούσαν για την ύπαρξη αστυνομικών προκειμένου να ολοκληρωθεί η παράδοση της ποσότητας. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κ. παρέλαβε από το Σ. μια αντίστοιχη ναύλον συσκευασία περιέχων την ναρκωτική ουσία κάνναβη την οποία παρέδωσε σε άγνωστο ανήλικο, ο οποίος του έδωσε ως αντίτιμο το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ και απομακρύνθηκε πεζός». 

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα σε άλλο σχολείο της περιοχής. Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που είχαν λοκάρει την αδίστακτη συμμορία, παρακολουθούσαν και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της. Σε μια από αυτές το μέλος της συμμορίας, δέχεται μια κλήση από έναν ανήλικο αγοραστή που θέλει να προμηθευτεί χασίς. 

Καταγράφεται ο παρακάτω διάλογος:

Π: Έλα Άγγελε

Κ: Ποιος είναι 

Π: Ο Παύλος 

Κ: Έλα 

Π: Να σου πω, παίζει να έχεις κανά πεντάρι;

Κ: Όχι τρελέ μου έχει τελειώσει 

Π: Οκ κομπλέ.

Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις