Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σύνταγμα: “Κεραυνοί” Κρητικού αγρότη για Μέρκελ – Τσίπρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύνταγμα: “Κεραυνοί” Κρητικού αγρότη για Μέρκελ – Τσίπρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότεροι από 8.000 αγρότες και διαδηλωτές συμμετέχουν στο παναγροτικό συλαλλητήριο στο Σύνταγμα σε συνέχεια της μεγάλης, χθεσινοβραδυνης κινητοποίησης με τα τρακτέρ να φτάνουν έξω από τη Βουλή. Χαρακτηριστικές των προθέσεών τους οι δηλώσεις των αγροτών!

Αγρότες – μέλη αγροτικών συνεταιρισμών από διαφορά σημεία της επικράτειας, φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα και μέλη του ΠΑΜΕ στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την απόσυρση του ασφαλιστικού και την έναρξη της συζήτησης από μηδενική βάση. Την ίδια ώρα οι αγρότες διαμηνύουν πως η σημερινή και η χθεσινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή, καθώς ο αγώνας τους θα ενταθεί.

Όσοι αγρότες διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία του κέντρου καθώς και στις σκηνές που έστησαν στην πλατεία Συντάγματος μαζεύτηκαν στα καφέ της πλατείας και συζήτησαν τα “καυτά” ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

“Η Μέρκελ μας διέλυσε με το ρωσικό εμπάργκο και ο Τσίπρας μας αποτελειώνει με το ασφαλιστικό”, λέει στο newsit.gr ένας παραγωγός ντομάτας από την Κρήτη και εξηγεί πως όσα ακούγονται για τις επιδοτήσεις προς τους αγρότες είναι πλέον μύθος: “Ήμασταν πλούσιοι, τώρα δεν έχουμε τίποτα”, προσθέτει.

Παράλληλα, παίρνει θέση και για τη “διαμάχη” που είχαν χθες το βράδυ μέλη του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών στην πάνω πλευρά της πλατείας. “Δεν θέλουμε κόμματα στη διαμαρτυρία μας. Κανένα κόμμα, εδώ δεν φέραμε ούτε τις ελληνικές σημαίες μας για να μη μας πούνε Χρυσαυγίτες”, λέει και προαναγγέλει κλιμάκωση του αγώνα τους που θα φτάσει μέχρι και σε αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε