Ελλάδα

Τις αποζημιώσεις έριξε στο τραπέζι η τρόικα – “Οχι τώρα” είπε ο Βρούτσης

Το θέμα της μείωσης του ύψους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, έθεσαν οι τροϊκάνοι στον υπουργό Εργασίας.

Τη μείωση του ποσού των αποζημιώσεων απο απολύσεις έριξε στο τραπέζι των συζητήσεων με το υπουργείο εργασίας η τρόικα, επαναφέροντας ουσιαστικά το e-mail που είχει στείλει πριν απο περίπου ένα μήνα, ζητώντας ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.Οπως ανέφερε ο υπουργός, μετά τη δίωρη συνάντησή τους, το υπουργείο εργασίας εκτιμά οτι ο χρόνος δεν είναι ώριμος να “ανοίξει” αυτό το θέμα.

Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε και θέμα περαιτέρω μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ζητώντας κατάργηση των τριετιών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Βρούτσης ανέφερε ότι έγινε εκτενής συζήτηση για τα μείζονα ζητήματα των διαρθρωτικών αλλαγών που απασχολούν το υπουργείο Εργασίας. Τέθηκε το θέμα της δημιουργίας του μηχανισμού με τον οποίο θα ορίζεται ο κατώτατος μισθός, της αξιολόγησης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Διαβάστε
Έκαναν γυμνάσια στον Τόμσεν! Τον φυγάδευσαν σε λάθος κτίριο! – Αντί να τον οδηγήσουν στο υπ. Εργασίας τον έβαλαν σε γυμναστήριο!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πώς δρούσαν οι συμμορίες που είχαν στήσει call centers πουλώντας δήθεν επενδυτικές ευκαιρίες στον Περσικό Κόλπο – Τις κατήγγειλε μέλος που είχαν αφήσει απλήρωτο
Συνελήφθησαν 104 άτομα μετά από έφοδο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα παράνομα τηλεφωνικά κέντρα
Απατεώνας
Ηλεία: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 23χρονος Αιγύπτιος που σκότωσε τον ομοεθνή του μέσα σε θερμοκήπιο – Δήλωσε μετανιωμένος
Πληροφορίες αναφέρουν πως δράστης και θύμα δεν είχαν εντάσεις μεταξύ τους κατά το παρελθόν. Με σουγιά μαχαίρωσε στην καρδιά τον 24χρονο ο 23χρονος, απολογείται σήμερα
Το θερμοκήπιο όπου έγινε το φονικό στην Ηλεία