Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

USS George W. Bush: Το επιβλητικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο δεσπόζει στον Φαληρικό όρμο

USS George W. Bush: Το επιβλητικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο δεσπόζει στον Φαληρικό όρμο

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS George W. Bush του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται αυτή την στιγμή στον Φαληρικό όρμο, με όλα τα βλέμματα να πέφτουν πάνω του εξαιτίας της επιβλητικής του παρουσίας, έπειτα από την τεράστια στρατιωτική άσκηση με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ με την επωνυμία «Juniper Oak».

Στην άσκηση με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, έλαβαν μέρος 6.400 Αμερικανοί στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν πάνω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, περίπου δώδεκα πλοία και 142 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών τύπου B-52 με πυρηνική ικανότητα. Πλέον το αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε ελληνικά νερά και δεσπόζει στο Φάληρο.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS George W. Bush» κλάσης Nimitz ναυπηγήθηκε το 2009, έχει μήκος σχεδόν 333 μέτρα και εκτόπισμα 100.000 τόνων. Το πλήρωμά του είναι 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 άτομα για την υποστήριξη των αεροσκαφών που μεταφέρει, καθώς έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας συνολικά 90 ιπταμένων μέσων μεταξύ των οποίων:

  • μαχητικών αεροσκαφών τύπου F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet,
  • αεροσκαφών ηλεκτρονικού Πολέμου τύπου EA-18G Growler,
  • αεροσκάφη ΑΣΕΠΕ τύπου Ε-2C Hawkeye και
    ελικόπτερα τύπου ΗΗ-60H.

Μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα έως 30 κόμβων. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George W. Bush είχε καταπλεύσει πρόσφατα στη Σούδα, στις 6 Οκτωβρίου του 2022.

Πηγή: Οnalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις