Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του φασισμού στο Σύνταγμα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του φασισμού στο Σύνταγμα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις και συνδικάτα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην Ομόνοια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού. Ακολούθησε συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Με παλμό και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού.

Από τις 14:00 χιλιάδες πολίτες, μετανάστες, μέλη συνδικάτων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, από όπου αργότερα ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Μετά το συλλαλητήριο ακολούθησε συναυλία στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στα Χανιά, στην Πλατεία Αγοράς.

Στο συλλαλητήριο παίρνουν μέρος και μετανάστες που εργάζονται στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας








Αντιφασιστικά συλλαλητήρια διοργανώθηκαν και σε πόλιες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Δανίας, της Πολωνίας, της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Κύπρου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Η σφαγή στην Σαρπβίλ

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Κατάργηση των Ρατσιστικών Διακρίσεων είναι αφιερωμένη στα 69 θύματα της σφαγής στην πόλη Σαρπβίλ της Νοτίου Αφρικής, όταν στις 21 Μαρτίου 1960 αστυνομικοί του καθεστώτος του Απαρτχάιντ άνοιξαν πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τους νόμους που περιόριζαν την κίνηση των μαύρων στις περιοχές όπου κατοικούσαν λευκοί.

«Καλώ όλους τους ανθρώπους, ειδικά τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, να καταδικάσουν τα μηνύματα και τις ιδέες που βασίζονται στον ρατσισμό, στη φυλετική ανωτερότητα ή στο μίσος, καθώς και εκείνων που υποκινούν τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και της μισαλλοδοξία» αναφέρει στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε επίσης

Το βίντεο που τσακίζει το ρατσισμό – Δείτε το

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη

2.500 παιδιά περικύκλωσαν την Ακρόπολη στέλνοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού (ΦΩΤΟ)

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε