Ελλάδα

Α.Παπαρήγα: Κάτω η κυβέρνηση, τώρα εκλογές!

Την σφοδρή αντίθεση του ΚΚΕ σε κυβέρνηση συνεργασίας και την άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία εντός 20 ημερών, διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μεγάλη κομματική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Να συναντηθούμε στην κάλπη με ένα στόχο, να αποδυναμωθούν δραστικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι “για να πάρει εκδίκηση ο εργαζόμενος για όλα όσα υποφέρει μια επιλογή έχει, να δώσει στην κάλπη δύναμη στο ΚΚΕ, ώστε την άλλη μέρα η δύναμη του ΚΚΕ να τροφοδοτήσει την αντεπίθεση του κινήματος, της λαϊκής συμμαχίας”.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας της, η κ. Παπαρήγα το αφιέρωσε στις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ μακρά ήταν η αναφορά της στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν η κυβέρνηση θα υφαρπάξει ψήφο εμπιστοσύνης, αν θα δρομολογηθεί είτε με πτώση της κυβέρνησης είτε χωρίς πτώση της μια νέα κυβέρνηση της λεγόμενης εθνικής σωτηρίας που θα δράσει για 4-5 μήνες ίσως και περισσότερο με στόχο: να ψηφιστεί στην βουλή η, επικίνδυνη για το λαό, αποκαλούμενη δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στη σύνοδο 26-27 Οκτωβρίου, να ψηφιστεί ένα νέο Μνημόνιο απίστευτα χειρότερο από το προηγούμενο, να ψηφίσει τον πιο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που γνωρίσαμε. Όλα αυτά για να εισπραχθεί η 6η δόση που στο συντριπτικά μεγάλο μέρος της θα επιστρέψει με τον ένα ή άλλο τρόπο στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο κεφάλαιο.

ΩΡΑ 18.40: Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα έχει ξεκινήσει: ”Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν η κυβέρνηση θα υφαρπάξει ψήφο εμπιστοσύνης, αν θα δρομολογηθεί είτε με πτώση της κυβέρνησης είτε χωρίς πτώση της μια νέα κυβέρνηση της λεγόμενης εθνικής σωτηρίας που θα δράσει για 4-5 μήνες ίσως και περισσότερο με στόχο: να ψηφιστεί στην βουλή η, επικίνδυνη για το λαό, αποκαλούμενη δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στη σύνοδο 26-27 Οκτωβρίου, να ψηφιστεί ένα νέο Μνημόνιο απίστευτα χειρότερο από το προηγούμενο..

Να ψηφίσει τον πιο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που γνωρίσαμε. Όλα αυτά για να εισπραχθεί η 6η δόση που στο συντριπτικά μεγάλο μέρος της θα επιστρέψει με τον ένα ή άλλο τρόπο στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο κεφάλαιο. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία” είπε μεταξύ άλλων η καΠαπαρήγα…

ΏΡΑ: 18:00 Ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος πλήθος κόσμου ενώ αναμένεται να δώσει το παρών ακαι η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα που θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρεται ότι “το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της Αττικής σε συμπόρευση ώστε να παρέμβει ο ίδιος ο λαός πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αποτύχουν τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ”.

“Ο λαός πρέπει να δυναμώσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες, να αξιοποιήσει τις εκλογές για να αποδυναμώσει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Διαβάστε επίσης: Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση – Βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και εκείνος το αρνείται

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία

Γιατί είναι απίθανο να γίνει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Λοβέρδος προς Γιώργο: “Απόψε σε ψηφίζουμε και αύριο παραιτήσου”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Γελοιότητες αυτά για τα ποντίκια και τους αρουραίους» απαντά η δασκάλα στη Φουρνά Ευρυτανίας για την πολύτεκνη οικογένεια που μετακόμισε
Για ανακρίβειες έκανε λόγο η δασκάλα του ορεινού χωριού, Παναγιώτα Διαμαντή, ξεκαθαρίζοντας ότι η πολύτεκνη οικογένεια δεν έμεινε ποτέ σε σπίτια με ποντίκια και αρουραίους
Η πολύτεκνη οικογένεια από τα Φουρνά Ευρυτανίας
Ηγουμενίτσα: «Ο 29χρονος είναι βαθιά συντετριμμένος, μετά τον τραυματισμό της 24χρονης έσπευσε κοντά της» λέει ο δικηγόρος του
Μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος του 29χρονου, Γιώργος Τζήκας, είπε ότι «η υπόθεση παρουσιάστηκε δίνοντας την εντύπωση ότι ο εντολέας μου επιχείρησε να τη σκοτώσει, η πραγματικότητα, όμως είναι διαφορετική»
Η 24χρονη