Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Άγιος Δημήτριος: Λήστεψαν κοσμηματοπωλείο αλλά δεν πήγαν μακριά – Είχαν «χτυπήσει» και τράπεζα

Άγιος Δημήτριος: Λήστεψαν κοσμηματοπωλείο αλλά δεν πήγαν μακριά – Είχαν «χτυπήσει» και τράπεζα

Για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα. Οι ίδιοι εμπλέκονται και σε ληστεία τράπεζας στο Καματερό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπήκε στο κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Με την απειλή όπλου αφαίρεσε από χρηματοκιβώτιο κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 80.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε με το αυτοκίνητό του.

Σημαντικό ρόλο στη ληστεία έπαιξε και η γυναίκα συνεργός του, η οποία προσποιήθηκε την πελάτισσα για να εξασφαλίσει την είσοδό του στο κοσμηματοπωλείο. Η ίδια παρέμεινε στο σημείο με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των ερευνών.

Μετά τη σύλληψή τους πραγματοποιήθηκαν έρευνες και μέσα στο αυτοκίνητο διαφυγής βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία κοσμήματα, που αποδόθηκαν στο κοσμηματοπωλείο.

Επίσης, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν: Το όχημα, πιστόλι κρότου, 49 αβολίδωτα φυσίγγια και σακίδιο και ρουχισμός που φορούσαν οι δράστες στη ληστεία.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκε και μία επιπλέον ληστεία που διέπραξαν οι δύο συλληφθέντες, στις 22 Φεβρουαρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Καματερό, απ’ όπου άρπαξαν 3.290 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις