Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Άγρια βασανιστήρια από αστυνομικούς καταγγέλλει Ιρακινός!

Άνανδρα βασανιστήρια από πέντε αστυνομικούς καταγγέλει ότι δέχτηκε ένας Ιρακινός κρατούμενος και ο φίλος του για λόγους εκδίκησης και συγκεκριμένα, γιατί… αντιμίλησε!

Ο κ. Ριβόν που κρατείται στις φυλακές Κέρκυρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, κατέληξε στον Ερυθρό Σταυρό με κακώσεις στη μύτη, στα πόδια και στον θώρακα μετά από “επεισόδιο” που είχε με αστυνομικούς στα Δικαστήρια όπου μεταφέρθηκε να δικαστεί.

Ο ίδιος και ο συγκρατούμενός του, Γιουνάν Λέι, περίμεναν στο Εφετείο για να εκδικαστεί η υπόθεσή τους την περασμένη Δευτέρα. Ένας αστυνόμος του Τμήματος Μεταγωγών λογόφερε με έναν επίσης κρατούμενο που καθόταν δίπλα στον κ. Ριβόν.Εκείνος παρενέβη για να διαμαρτυρηθεί και είπε στον αστυνομικό “τί του βρίζεις τη γυναίκα”.

Το επεισόδιο σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, φάνηκε να τελειώνει εκεί.

Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, η υπόθεση αναβλήθηκε και στη συνέχεια τον οδήγησαν σε έναν χώρο των Δικαστηρίων όπου 15-20 αστυνομικοί άρχισαν να τον βρίζουν να τον φτύνουν και να τον απειλούν με τη φράση “θα σε πάμε στην αμερικανική πρεσβεία και θα σε γ…”.

Η ιστορία όμως δεν έληξε εκεί. Αντί να τους επιβιβάσουν σε λεωφορείο για να τους επιστρέψουν στον Κορυδαλλό, τους έβαλαν σε αυτοκίνητο και τους μετέφεραν στην Πέτρου Ράλλη, όπου τους οδήγησαν στο υπόγειο. Μετά από 20 λεπτά μπήκαν μέσα πέντε άτομα και – σύμφωνα με τη μαρτυρία του – ενώ δύο παρακολουθούσαν οι υπόλοιποι τρεις τους σακάτεψαν στο ξύλο.

Όπως λέει πηδούσαν πάνω στο θώρακά τους, πατούσαν στο λαιμό τους και στο σαγόνι φτύνοντας μέσα στο στόμα τους, ενώ ένας έβγαλε το όπλο και το έβαλε στον κρόταφο του Ριβόν λέγοντάς: “Θα σε σκοτώσω σαν σκυλί”.

Αυτό είναι το τελευταίο που θυμάται γιατί μετά λιποθύμησε και ξύπνησε στον Κορυδαλλό όπου τους μετέφεραν μετά από όλα αυτά. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τους υποδέχτηκαν συνέταξαν αναφορά που λέει ότι ήταν “εμφανώς χτυπημένοι” και τους έστειλαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε