Ελλάδα

Αγρότες: «Κλείδωσε» το συλλαλητήριο στην Αθήνα – Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ την Τρίτη

Κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη της Πέμπτης (15.02.24), κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις.

Στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια «κλείδωσε» η απόφαση για συλλαλητήριο στην Αθήνα με τα τρακτέρ την ερχόμενη Τρίτη (20.02.24), με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Όπως όλα δείχνουν, η πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν απέδωσε καρπούς. Οι αγρότες παρά τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, είναι ανυποχώρητοι και δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα. Οι «φωνές» για δυναμική παρουσία με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων πολλαπλασιάστηκαν και πλέον τα μπλόκα, ακόμη πιο ενισχυμένα, ετοιμάζονται για ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο, αυτή τη φορά με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει στους αγρότες ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί. 

«Καλούμε τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο. Ταυτόχρονα, θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία, σε λιμάνια, χτυπώντας όλοι στην ίδια κινητοποίηση, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δηλώνουν οι αγρότες από τα μπλόκα.

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα μας, σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς» είναι το μήνυμα που στέλνουν αμέσως μετά την απόφαση για το συλλαλητήριο στην Αθήνα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
5
«Ετοιμάσαμε την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ» λέει ο σύντροφος της 42χρονης αεροσυνοδού του μοιραίου Falcon
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν αν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση από τρίτους πριν από τη μοιραία πτήση
Μαρία Παππά