Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Αγρότες: Ολονύχτια παραμονή των τρακτέρ στο Σύνταγμα – Πότε φεύγουν από το κέντρο της Αθήνας

Αγρότες: Ολονύχτια παραμονή των τρακτέρ στο Σύνταγμα – Πότε φεύγουν από το κέντρο της Αθήνας

Να λυθούν τα προβλήματά τους ζήτησαν οι αγρότες που έδωσαν δυναμικό παρών με τα τρακτέρ τους στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η συνάντηση Μητσοτάκη – Θεσσαλών αγροτών.

Οι αγρότες που «πλημμύρισαν» το Σύνταγμα, στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγροτικού συλλαλητηρίου, ζητούν από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 10.000 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Οι παραγωγοί ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα θέλουν όπως είπαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν.

Επίσης, σημείωσαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Δείτε ΕΔΩ όλα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Στάθηκαν στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων τονίζοντας ότι θα πρέπει να μπει ένας «τέλος» στα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα που εργάζονται από τρίτες χώρες.

«Φέτος που το ζωικό κεφάλαιο μειώθηκε, που βρέθηκε το γάλα και μάλιστα μειώθηκε και η τιμή που πληρώθηκε ο κτηνοτρόφος;» αναρωτήθηκαν.

Σε αναφορά τους για την ΚΑΠ οι αγρότες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα ζήτησαν να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν «έχουμε καμία απάντηση και ουσιαστική λύση» και επιθυμούν την επαναφορά του «πρασινίσματος».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην οδό Όθωνος.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα οι αγρότες και τα τρακτέρ που θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Daniel».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις