Ελλάδα

Αλαλούμ με το μέτρο των αποδείξεων

-Σκέφτονται μείωση του ποσοστού
-Κλιμακωτά από 10 έως 20% επί του εισοδήματος
-Κερδισμένοι όσοι έχουν εισόδημα ως 40.000 ευρώ

Ξαφνικά κάποιοι στο οικονομικό επιτελείο κατάλαβαν ότι το μέτρο των αποδείξεων πλήττει περισσότερο τους φτωχότερους.

Μετά την περίπτωση των τσιγάρων που κάποιοι τα υπολόγισαν λάθος και πήγαν να βάλουν αυξήσεις 3 ευρώ το πακέτο γιατί … ξέχασαν το ποσοστό κέρδους επιχειρήσεων, μεταφορέων και πωλητών, τώρα έρχεται και το μέτρο των αποδείξεων να… αποδείξει στους τεχνοκράτες ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.
Άρον, άρον φαίνεται ότι παίρνουν πίσω το ποσοστό 30% επί του εισοδήματος για τις κατηγορίες φορολογουμένων με εισόδημα ως και 40.000 ευρώ το χρόνο.
Η Κυβέρνηση αφήνοντας έξω βασικές δαπάνες των νοικοκυριών, έκανε… άπιαστο όνειρο για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα να καταφέρουν να πιάσουν το όριο του 30% επί του εισοδήματός τους αφού για παράδειγμα ένας φορολογούμενος με 25.000 ευρώ εισόδημα είναι απίθανο να καταναλώσει 7.500 ευρώ.
Το υπουργείο όταν υπολογίζει το 30% αναφέρεται στο δηλούμενο εισόδημα, δηλαδή στα μεικτά, όχι αυτά που μπαίνουν στην τσέπη. Ο παραπάνω μισθωτός λοιπόν που παίρνει καθαρά λιγότερες από 20.000 ευρώ το χρόνο θα πρέπει να ξοδέψει 7.500, σχεδόν το 40% του πραγματικού μισθού του σε οτιδήποτε άλλο εκτός από πληρωμές ΔΕΚΟ, ενοικίων, δόσεις αυτοκινήτου, δανείων και πιστωτικών.
Ευτυχώς το… ανέφικτο μάλλον το κατάλαβε το Υπουργείο και έτσι μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα φαίνεται ότι αλλάζει ρώτα.
Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 30% θα ισχύσει μόνο για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα από 12.000 έως 40.000 το ποσοστό θα είναι κλιμακωτό από 10 έως και 20%. 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 17χρονος στα Γλυκά Νερά έχει αλλάξει σχολείο 2 φορές για βίαιη συμπεριφορά - «Χτύπησε άγρια συμμαθητή του εν ώρα μαθήματος»
«Ήμουν με τους φίλους μου σε ένα κιόσκι και καθόμασταν. Ήρθε ο 48χρονος και άρχισε να πειράζει μια φίλη μας. Όταν του ζητήσαμε τον λόγο αυτός γύρισε και με κλώτσησε στο πόδι», κατέθεσε ο ανήλικος
Γλυκά Νερά: Ο 17χρονος έχει αλλάξει σχολείο 2 φορές για βίαιη συμπεριφορά – «Χτύπησε άγρια συμμαθητή του εν ώρα μαθήματος»